YAZACAĞIM ÇOK ŞEY VAR AMA!…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim Meçim derken o da geldi geçti hayırlısıyla…

Erken seçim kararı alınmasıyla birlikte partilerde ve adaylarda ramazanın da gelmesiyle beraber tempolu bir hareketlilik başladı. Gündüzleri oruç rehaveti, akşamları ise iftar programları derken gidilecek köylerde teravih öncesi ve sonrası çalışma derken oldu bitti..

Ben buradan ilk önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Dilerim ülkemiz için hayırlı işlere imza atmaya devam eder. Diğer yandan Bilecik siyasi tarihine farklı bir şekilde mim koyan Yaşar Tüzün ve Selim Yağcı’yı da tebrik ediyorum. Neden farklı bir mim koydu bu adı geçen 2 vekil?

Birincisi Yaşar Tüzün Bilecik siyasi tarihinde 5.kez Milletvekili seçildi ve TBMM’de ilimizi temsil edecek. Yani Bilecik’te Tüzün gibi başka bir siyasetçi  5 kez vekil seçilmemiş bugüne kadar.

İkincisi Selim Yağcı ise üst üste 3 kez Belediye Başkanlığı yaptı. O da siyasi tarihe bu anlamda mim düşmüş bir siyasetçi olarak kayda geçti. Tüzün’ün Ankara’daki tecrübesi, Yağcı’nın iktidar kanadında yer alması neticesinde el ele verdiklerinde Bilecik için iyi işlere imza atacakları kanaatindeyim.

Öte yandan seçim sonuçlarının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen hala kamuoyunda, TV. Kanallarında ve vatandaşlar arasında değerlendirmeleri de devam ediyor. Kimilerine göre AKP puan kaybetti, kimilerine göre CHP oylarını düşürdü, kimilerine göre ise İYİ Parti yeni kurulmasına rağmen barajı geçerek İYİ bir oy aldı. Saadet partisinin durumunu genel başkan Karamollaoğlu kendi açıkladı zaten.        “Daha fazla oy bekliyorduk ama beklenen dip dalga olmadı, tabanımız isterse de genel başkanlığı bırakırım” diye…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise her seçim sonrası olduğu gibi yine kendi penceresinden baktı olaya ve alınan bu sonuç karşısında genel başkanlığı bırakmayı hiç düşünmediğini dolaylı yollardan deklare etti. Ama bilinen bir gerçek de var ki parti tabanı ve CHP’ye oy veren seçmen bu işten oldukça rahatsız gözüküyor. O arada Muharrem bey bir çıkış yaparak;” kimse partiden istifa etmesin” diyerek bana göre taban sıkıştırması yaptı ve bana göre de doğru olanı yaptı.

Siyaset artık çok enteresan bir hal almaya başladı Ülkemizde. Gelinen noktaya baktığımız zaman siyasette demek ki 2 kere 2 her zaman 4 etmiyormuş. Sonuçlardan bu bir kez daha ispatlanmış oldu.

Ama şahsi fikrime göre CHP Genel başkanı Kemal bey seçimin ardından kameraların önüne geçip; “ evet sonuçlar ortada. Ben ve Parti Meclisimiz istifa ediyoruz. Seçimli olağanüstü kurultaya gidiyoruz. Benim adayım da Muharrem İnce’dir “ demiş olsaydı inanın o genel merkezin önüne heykeli dikilir ve ibadullah onursal genel başkan sıfatıyla da partililerden gereken saygıyı görürdü.

“Koltuk sevdası çekenlerin CHP’de yeri yok” diyen sayın Kılıçdaroğlu keşke sizinle 5 dakika başbaşa konuşabilsek de içimdekileri söyleyebilsem.Ama konuşurken gözlerinizi kaçırmamak kaydıyla!…

Tabi bugünleri iyi tahlil etmek için fotoğrafın tamamına bakmak lazım. Geçtiğimiz gün Zülfü Livaneli çok güzel bir yazı kaleme almış. Livaneli’nin yazdıkları bilinen şeylerdi ama  en ince ayrıntılarına kadar, bazı konuşmalarda Deniz Baykal’ın yanında kimlerin olduğuna varıncaya kadar yazmış sağolsun.Yani CHP’nin bugünlere gelmesinde kimlerin nasıl dahli olduğu anlatmış yazısında Zülfü bey…

Yazacağım çok ama çok şey var ama; birincisi CHP yönetim kurulu üyesiyim. Parti terbiyem buna müsaade etmez. Gerekirse bu yazdıklarımı ve hatta yazamadıklarımı parti içerisinde gerekli yerlerde, gerekli mercilere de anlatmaktan hiç de gocunmam!… Asıl önemlisi AKP’nin 2.sıra adayı Halil Eldemir’i ve CHP’nin 2.sıra adayı Av.Faik Akarkarasu’yu da kutlamak istiyorum.Her ikisi de sanki 1.sıra adayı gibi çalışıp partilerine katkı vermeye çalıştılar. Bana göre de fazlasıyla verdiler.Esas unutulmaması gereken önemli bir detay ise; CHP Bilecik 18.Dönem Milletvekili, Bilecik’in renkli siması Tayfur Ün abimizi de aynı şekilde tebrik ediyorum.Bu yaşına rağmen,siyaseten  hiç bir beklentisi olmadan İlçe İlçe, Köy Köy çalışıp partisine destek verdiğini de bilenlerdenim.

 

Son olarak ise seçim aşamasında Bilecik il genelinde kimsenin burnu dahi kanamadan bir seçim kampanyası yaşanmasında emeği geçen başta Güvenlik güçlerimize, siyasi partilerimizin yetkili organlarına teşekkür ediyorum.

Tekrar tüm partilerimizin yöneticilerini ve üyelerini, Milletvekili adaylarını ayrıca  İlimizden Millletvekili çıkaran CHP ve AKP’yi kutluyorum. HOŞÇAKALIN…

YAZACAĞIM ÇOK ŞEY VAR AMA!…”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
MİSAFİR

CHP YÖNETİM KURULUNDA OLUP DA GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLUNU BÖYLESİNE ELEŞTİRMENİ TEBRİK EDİYORUM

Bizi Takip Edin