Vali Şentürk, “Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Geliştirme ve Yönlendirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve kaymakamlar ile kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, fikir üretmenin önemine değinerek, dünyada birinci gücün bilgi olduğunu söyledi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il durumunda bulunduğunu belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti:

 

”Ölçeğine baktığımızda büyük sanayi şehirlerinin arasında küçük kalmış diye düşünülebilir ama belli oranda bakir durumunu, imkan ve kabiliyetini koruyan, madenleriyle, tarımsal ürün yelpazesindeki çeşitlilikle, tarihiyle avantajı barındıran bir kent. Bu avantajın doğru anlamda herkesin istifade edeceği ve paylaşacak hale gelmesi içinde işlenmesi gerekir. Henüz çok genç bir üniversitemiz var ama zamanla köklü çalışmalar yapacaktır. İlkokuldan itibaren çocuklarımız, girişimciliğin ne olduğunu öğrenmeli. Çocuklarımız bazı derslerini sahada yapsın. Esas olan pratiği kazanmaktır. Kurulun asıl amacı, tarafları kaynaştırmak. Ortak konulara farklı pencerelerden bakmayı sağlamak. Karşılıklı beklentileri öğrenmek. Üniversitemizin çok geniş bir yelpazesi var. Ziraat ve mühendislik gibi sanayiye ilişkin bölümlerimiz var.”

Rektör Taş da amaçlarının sanayiciyle ortak çalışmalara imza atmak olduğunu anlatarak, sanayicilerin iş dünyasında karşılaştıkları sorunların çözümü için lisansüstü tez havuzları oluşturup, akademinin çözüm aramasını sağlamayı planladıklarını ifade etti.

 

Bilecik KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Harun Mindivan’ın, KÜSİ’nin faaliyetleri ile ilgili sunumunun ardından gündemdeki maddeler görüşüldü.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Şentürk, “Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin