REKTÖR HOCA: “DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 270’LERDE YER ALDIK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında GreenMetric sırlamasında 270’inci sıraya yerleşirken Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “bundan sonra da üniversitemiz, inşallah sıralamada yerini yükseltecektir.” dedi.

2007 yılında kurulmasının ardından birçok alanda ilerlemeye devam eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi özellikle merkez kampüsündeki yeşillikleri ile göz dolduruyor.

Bu noktada dünya üniversitelerini; çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren GreenMetric dünya üniversiteleri sıralamasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi geçtiğimiz yıl 270.sırada yer aldı.

Rektör Beydemir ,yaptığı açıklamasında üniversitenin bu alanda ilerleyerek devam edeceğine dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Şehrimizin bulunduğu coğrafya, esasen çok güzel bir coğrafya. Elbette ki, bu coğrafyanın bize verdiği güzellikler içerisinde üniversitemizi planlamıştık. Üniversitemiz de bu şekilde fiziki halini daha tamamlayamamış bile olsa aslında çok iyi bir seviyeye gelen üniversitelerden bir tanesi oldu.

Dolayısıyla, GreenMetric gibi bir sıralamaya tabi olmamak mümkün değildi bu şartlar içerisinde. Biz de ilk defa geçen sene, ‘Dünya üniversiteleri arasında sıraya girebilir miyiz’ şeklinde düşündüğümüzde ve bu girişimleri yaptığımızda dünya üniversiteleri arasında 270’lerde yer aldık. Daha sonrasında yani, bu yıl içerisinde de tekrar yenilediğimizde ise, dünyada ki 1050 üniversite arasından 250 küsülerde bir sıralamaya yerleştik. Buda şunu gösteriyor, bundan sonra da üniversitemiz, inşallah sıralamada yerini yükseltecektir diye düşünüyoruz.”

REKTÖR HOCA: “DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 270’LERDE YER ALDIK”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin