PAZARDA TEZGAH YERLERİ BOŞ KALDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt’te Perşembe günleri kurulan semt pazarında tezgah yerleri boş kaldı.

İddialara göre Söğüt Belediyesi pazarda sergi açan esnaflardan yüksek miktarlarda para istediği için ve esnafların da istenilen paraları veremedikleri için yer alamadıkları ve bu yüzden tezgahlarını açamadıkları kaydedildi.

Diğer yandan Belediye’nin pazar yerleriyle ilgili ihale yaptığı, 5 yıl için yüksek miktarlarda ücret talep istendiği iddia edilirken; Bilecik ve Bozüyük’lü pazarcıların yer alamadıkları da belirtildi.

Perşembe günü kurulan semt pazarına iki haftadır esnafların gelmemesi fiyatlara da yansıdığı kaydedilirken Belediye yetkililerinin önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili herhangi bir tedbir alıp almayacakları da merak ediliyor.

Öte yandan, Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Pazarcılar Derneği Başkanı Bahattin Çalık, 1 ay önce kapalı pazar alanı Söğüt Belediyesinin bir ihale yaptığı söyleyerek, “Bu ihale sonrası 4 yıl 9 aylık süre için pazarcılardan parsel başına 22-23 bin istendi. Bu yüksek fiyatlardan dolayı çoğu esnaf yer alamadı. Bilecik’te 10 yıllığına parseli 12-13 binlere verilirken, 18 bin nüfuslu ilçede bu fiyatların verilmesi bizleri şaşırttı. Tabi yerlere talep olmayınca bir daha ihale yapılacak. Bu ihalede Söğüt Belediyesi pazarcı esnafını düşünmesi lazım” dedi.

PAZARDA TEZGAH YERLERİ BOŞ KALDI!
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Guest

Belediye yüksek fiyat isterse esnaf sattığı ürüne zam yapmak zorunda kalır belediye ler ticarethane değildir kimsenin tapulu malıda değil dir

Bizi Takip Edin