Okullarda Gönüllü Gıda Denetçileri Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

​2019- 2020 yılı öğretim yılında artık okullarda gönüllü gıda denetçileri olacak.Yıl boyu rutin olarak devam eden gıda denetimleri, 2019- 2020 yılı öğretim yılında da aralıksız olarak devam edecek.

Okullarda birer öğrenci seçerek Gıda Denetçiliği konusunda bilgilendireceğini söyleyen İl Müdürü Necmettin Yoldaş konu ile ilgili şunları söyledi;

“Bu öğrencilerimizde arkadaşlarına bu bilgileri aktaracak ve böylece her okulumuzda gönüllü gıda denetçilerimiz olmuş olacak.

İl Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim verilerek; öğrencilerimizin bilinçli bir tüketici olarak gıda güvenilirliği bilincini arttırmak, güvenilir gıdanın ne olduğunu anlatmak, güvenilir gıdaya nasıl ulaşacağı konusunda bilgilendirmek, okul kantini ve yemekhanelerinde güvenilir gıdaya ulaşabilmelerini sağlamak ve fark ettikleri uygunsuzlukları Alo 174 Gıda Hattına bildirmeleri amaçlanmıştır.

Bu kapsamında, gıda güvenilirliği ile gıda denetimde dikkat edilen hususlar hakkında ortaokul öğrencilerine eğitim gerçekleştirilmiş olup, eğitimin ardından öğrenciler Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri eşliğinde okul kantinlerinde gıda denetimi gerçekleştirmiştir.

Öğrencilerimizle birlikte güvenilir gıda bilincinin arttırılması, aşırı tüketim ve sağlıksız beslenmenin önüne geçilmesi ve toplumda daha etkin bir denetim sistemi oluşturarak denetim mekanizmasının daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla eğitimlerimiz devam edecektir.” dedi.

Okullarda Gönüllü Gıda Denetçileri Olacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin