Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Bu kutlu günde, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek kahramanlık örneği sergileyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.’ Dedi.

İçinde bulunduğumuz yeni yüzyılda daha çok güçlü olmanın gerekliliğine vurgu yapan ve Çanakkale’nin, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Tüzün mesajında şunları kaydetti:
‘’107 yıl önce dünyanın birçok işgalci gücüne ‘dur’ diyerek, tarihin sayfalarını adını altın harflerle yazan ecdadımız, dünyanın en büyük güçlerini hayal kırıklığına uğratmayı başarmıştır. Yedi düvele karşı ‘Çanakkale Geçilmez Destanı’nı yazan kahraman ecdadımız bizler için aynı zamanda karanlığa karşı yakılmış bir meşaleyi emanet ettiler.’’ Dedi.

‘’ECDADIMIZIN BİZLERE BIRAKTIKLARI MİRASI EN İYİ ŞEKİLDE KORUYACAĞIZ’’

Mesajında ‘’Ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası en iyi şekilde koruyacağız’’ ifadelerini kullanan Milletvekili Tüzün, ‘’Çanakkale Zaferi aynı zamanda vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başaracağının kanıtıdır. Bizler, 18 Mart’ı, Mustafa Kemal’in önderliğinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle bağımsız, barışçı yeni Türk Devleti’nin ilk temellerinin savaş meydanlarında atıldığı gün olarak biliyoruz. Bu ilkeler doğrultusunda ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası en iyi şekilde koruyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle vatanını savunurken şehit olan Mehmetçiklerimizi, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin