Kriptoda Launchpad Nedir, Launchpad Ne İşe Yarar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Launchpad nedir diye araştırdığınızda bir tür fon toplama platformu olan launchpad’in merkeziyetsiz ve borsa tabanlı olduğunu görebilirsiniz. Bu platformda blockchain, token ya da yeni coinler piyasaya sürülür. Kullanılan launchpad platformu sayesinde yatırımcılar ilgili tokenları daha uygun fiyatlardan alma fırsatı elde ederler. Aldıktan sonra ilerleyen dönemde fiyatlar yükseldiğinde yatırım kazançlarını artırabilirler. Kripto projeleri yatırımcılarına halka açık olarak platformda erkenden listelenir ve bu yönden diğer fonlama platformlardan farklılık gösterir.

En basit tabiriyle ön satış manasına gelen maiar launchpad yatırımcıların dikkatli davranmaları gereken bir aşamadır. Projeyi her açıdan ölçüp tartmak gerekir. Bu aşamada ciddi kar avantajı olmasına karşın zararlı çıkma riski de vardır. Henüz listelenmemiş halde olan projeler ön satışa uygun fiyatlardan verilir. Projenin ilerleyen süreçte kârlı olabilmesi için iyice araştırıldıktan sonra satın alma aşamasına geçilmesi gerekir. Bu yönüyle launchpad riskli yatırım araçları listesinde yer alır.

Launchpad Avantajlı mıdır?

Yatırımcılar ve projeler açısından launchpad çeşitli avantajlara sahiptir. En önemli avantajlarından biri acemi dostu olmasıdır. DEX’lerdeki tokenların listelenmesi için hiç ücret alınmaz ya da çok az bir ödeme yapılır. IDO’lar için izne ihtiyaç yoktur. Giriş koşulları sağlandığı sürece herhangi bir ekip projesini kripto launchpad’e koyabilir.

Daha güvenilir olmasıyla bilinen bu platform güvenlik ihlallerine karşı zafiyet içermez. Varlıkların tamamı yatırımcıların kontrolünde olup güvenli cüzdanlar aracılığıyla tokenlara erişim mümkündür. İşlem için tokenların cüzdana bağlanması gerekir. Launchpad’lerin en önemli özellikleri arasında token faizlerinin neredeyse anında işleme açılması ve bekleme süresinin olmaması yer alır. Umut vaat eden projelere düşük fiyatlardan yatırım yapabilmeyi sağlayan bu proje tokenların daha adil şekilde dağıtılmasına destek olur. Tüm işlemler bireysel yatırımcılar tarafından gerçekleştirilebilir.

Kriptoda Launchpad Nasıl Çalışır?

Blockchain tabanlı bir yaklaşım kullanan maiar launchpad elrond ekosistemini kullanması sayesinde projelerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlar. Yatırımcıları bir ileri aşamaya geçirmek için imkan veren projeler özenle seçilir. Platformda her zaman yaratıcı ve etkili işlere odaklanılır. Detaylı incelemelerden geçen projeler ön satışa açılır.

Düzenlenen ön satışlara katılabilmek için ilgili koşulları sağlıyor olmak gerekir. Bu amaçla ilk olarak elrond cüzdan oluşturulur ve istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulur. Ardından kimlik doğrulama aşaması tamamlanır. Bir sonraki aşama ön satışa yönelik olup yönlendirmeler takip edilmelidir. İşlemler ve çalışma sistemi ile alakalı daha ayrıntılı bilgiye Paranfil kaynaklarından ulaşabilirsiniz.

 

Kriptoda Launchpad Nedir, Launchpad Ne İşe Yarar?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin