Koordinasyon Tüzün’de “Hep Birlikte Atlatacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü, Yardım koordinasyon ekibinin başına görevlendirildi.

Kahramanmaraş ve civarındaki 11 ili etkileyen depremin ardından bölgedeki depremzedelere yönelik CHP genel merkezi tarafından CHP’li belediyelerin yardımlarının ulaştırılması ve en doğru şekilde gerçekleşmesi için kurulan Yardım Koordinasyonunun başına Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün getirildi.

Tüzün, Yardım Koordinasyonunun partisinin genel merkezi tarafından depremin ilk anında oluşturulduğunu ve çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Yardım kampanyasında 17 şubat tarihi itibariyle 199 Belediye tarafından 6 bin 250 araç ve 16 bin 891 personelin bölgeye gönderildiğini aktaran Milletvekili Tüzün, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli ve milyonlarca insanımızı etkileyen depremin ardından bölge halkına ulaşmak adına derhal çalışmalarımıza başladık. Genel Merkezimiz düzeyinde kurulan yardım koordinasyon ekibinin başına getirildim. İlk andan itibaren CHP’li Belediyelerimizle irtibata geçerek bölgede yaşanabilecek olumsuzları en alt seviyeye ulaştırmak adına çalışmalar yürüttük. Kriz anında devletimizin yapamadığı tüm yardımları yapmaya özen gösterdik. Başta Belediye Başkanlarımız ve vatandaşlarımıza göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız.

Depremin ilk anından itibaren oluşturduğumuz yardım kampanyasında 17 şubat tarihi itibariyle 199 Belediyemiz tarafından 6250 araç ve 16891 personel bölgeye gönderilmiştir. Araçlar arasında tam teçhizatlı arama-kurtarma araçları, iş makinaları, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve eczane araçları ile insani yardım malzemeleri taşıyan araçlar bulunmaktadır. Gıda, kıyafet ve hijyen ürünleri başta olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan toplam 4250 tır/kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu bölgeye gönderilmiştir. İnsani yardım malzemeleri arasında günlük; 475 bin öğün kapasiteli 95 mobil mutfak, 290 bin kapasiteli 58 ikram aracı, 125 bin ekmek 13 mobil fırın hizmeti verilmektedir. Ayrıca 2 milyon 491 battaniye, 178 bin 362 ısıtıcı/soba, 30 bin 705 çadır, 573 konteyner, 1123 mobil tuvalet/duş, 3 milyon 489 bin hijyen paketi, 1142 jeneratör de bulunmaktadır. Belediyelerimiz özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek çalışmalarını sürdürecektir. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

 

Koordinasyon Tüzün’de “Hep Birlikte Atlatacağız”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin