Geçen yıl 500 liraydı bu yıl ise?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik’te ev kiralarının yüksekliğinden dolayı dert yanan vatandaşlar, 500 liralık 1+1 evlerin bu 3 bin 500 liraya kadar dayandığını söyledi.

Bilecik’te vatandaşlar ev kiralarının son yıllarda oldukça fazla artış gösterdiğini söylediler.

“GEÇEN SENE 500 LİRA OLAN KİRA FİYATLARI BU SENE 2 BİN 500 LİRA”

Erkek bir vatandaş, “Fiyatlar gerçekten biraz yüksek. Yani vatandaş evi olmayanlar, kiracılar zorluk çekiyor. Özellikle öğrenciler.” Derken diğer bir erkek vatandaş ise, “Geçen sene 500 lira olan kira fiyatları bu sene 2 bin 500 lira, 3 bin lira, 3 bin 500 lira. Yani, 1+1 evler 500 lirayken, 3 bin liradan kiraya veriliyor. Yani bu durum öğrenci için de normal bir çalışan için de çok büyük sıkıntı.” şeklinde konuştu.

“700 LİRALIK BİR RAKAMLA OTURUYORDUK”

Yedi yıl önce Bilecik’e geldiğini söyleyen Kadın bir vatandaş, “İlk geldiğimizde 700 liralık bir rakamla oturuyorduk. Şu an orada kiralar 3 buçuk, 4’den başlıyor.” dedi.

Kadın vatandaş şu şekilde konuştu:

“Buraya ilk geldiğimizde yedi  yıl önce geldik o zaman daha uygundu kiralar. Hatta büyük şehirlere göre baya uygundu. Ama şu an büyükşehirlerle başa baş gidiyor diyebilirim.

Mesela ilk geldiğimizde 700 liralık bir rakamla oturuyorduk. Şu an orada kiralar 3 buçuk, 4’den başlıyor. Benim bildiğim güncel fiyatlar bunlar. “

“ARKADAŞIN BİRİSİNDEN 6 BİN LİRA KİRA İSTEMİŞLER”

“Bilecik’te çoğunlukla Asgari Ücretli arkadaşlar çalışıyor.” diyen erkek bir vatandaş ise, “ Asgari Ücret 8 bin 506 lira. Memur maaşı 12 bin liraya çıktı. 1+1 3 bin- 4 bin liradan başlıyor, 2+1 5 bin lira. Memur arkadaşın birisinden 6 bin lira kira istemişler.” dedi.

“İNSANOĞLUNUN GÖZÜ BİR ŞEYE DOYMUYOR”

Bir diğer erkek vatandaş, “Doğru konuşmak gerekirse gerçekten yüksek. İnsanoğlunun gözü bir şeye doymuyor.” derken, diğer bir erkek vatandaş ise “Gerçekten çok yüksek. Bugün ev kiraları 4 milyon-5 milyon olan bir yerde yaşamak çok zor.” dedi.

“EV YAPANLARDA HAKLI, VEREN DE HAKLI, ALAN DA HAKLI”

Kiracının da ev sahibinin de haklı olduğuna değinen erkek bir vatandaş, “Bilecik’te kiralar çok yüksek ama ev yapmakta çok zor. Ev yapanlarda haklı, veren de haklı, alan da haklı.” İfadelerine yer verdi.

Geçen yıl 500 liraydı bu yıl ise?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin