Erdoğan Tüfenkçi İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik eski İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi,  İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

9 Şubat Pazar günü yapılacak ve toplam 181 Delegenin oy kullanacağı Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı kongresi öncesi mevcut Başkan  M.Metin Yaşar’ın yeniden aday olacağını açıklamasının ardından,  eski il başkanlarından Erdoğan Tüfenkçi de İl Başkanlığına aday olduğunu parti binasında yaptığı basın toplantısında açıkladı.

Toplantıya katılan arasında Eski İl Başkanlarından Av. A.Çağatay Karaahmet ve Şinasi Çetinkaya’nın yanısıra partililer katıldı.

“Aday olacağım”

İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Erdoğan Tüfenkçi, “teşkilat olarak ilçe kongrelerimizi bitirdik. Son Merkez İlçe Kongremizi yaptık, sıra geldi İl Başkanlığına. Şubat ayının 9’unda onu da gerçekleştireceğiz, kongreler süreci tamamlanmış olacak ve son olarak partimizin kurultayını yapacağız. İl Kongresi’nde şuana kadar tek aday olacağı biliniyordu ancak bir takım gelişmeler oldu bu gelişmelerin sonucunda ben de İl Kongresi’nde aday olacağım” dedi.

“örgütlerin mayası sağlamdır”

Kuvayi Milliye’nin ruhunun yaşatıyoruz diyen Tüfenkçi, “CHP sıradan bir parti değil, CHP kanla, mücadeleyle, Kuvayi Milliye ruhuyla kurulmuş bir partidir. Bu partiyi zaman zaman kendi keyfine göre sözüm ona kişiler ele geçirmiş olabilir ve bu partiyi kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışmış olanlar olabilmiştir tarihi süreçler içerisinde ama CHP diğer şişirme partilerin ötesinde 100 yıldır dimdik ayaktadır çünkü bu devleti kuran partidir, Cumhuriyeti kuran partidir, hiçbir güç CHP’yi yok edememiştir, CHP’nin yok edilememesinin nedeni örgütleridir, örgütlerin mayası sağlamdır” dedi.

 

Tüfenkçi, “benim aday olmamın temelinde kişisel egom yok, birilerinin vesayeti yok, ben demiyorum ki ‘beni örgütlerim çok istiyor, Bilecik’in siyaseti ile ilgili CHP tabanında bir konsensüs oluşmuş ve bunun sonucunda partimizin yapılanmasında bir takım değişimlere gitme zorunluluğu var. Bunu söyleyenler partinin duayenleri, bu kişiler biraraya gelerek yeniden yapılanmaya geçilmesi doğrultusunda karar almışlar. Demişler ki ‘Erdoğan Tüfenkçi sana bu yönde görev veriyoruz, bu yöndeki düşünce ve tavırlarımızı sen yürüteceksin’ bende hiçbir şekilde istemiyorum demedim, bu görevi başarıyla yapabileceğime inandığımı dile getirdim” diye konuştu.

“CHP’ye tarihi bir görev düşüyor”

CHP’ye tarihi bir görev düştüğünü vurgulayan Tüfenkçi, ayrıca gençlerin önünün açılmasına da vurgu yaptığı konuşmasında, “nitekim Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları değerlendirecek olursak buna gerçekten ihtiyaç var, Türkiye artık bu yükü taşıyamayacak hale gelmiştir. Mecvut tek adamlı iktidar bunu daha fazla yürütemeyecektir, bu durumda CHP’ye tarihi bir görev düşüyor, tek adam yönlendirmesi partide etkin olursa partide canlılık olmaz, organizma ölür, yenilenme olmaz, yeni gelişme olmaz, partide hep aynı kişiler devam etmez, yığınla genç yetenekli insanlarımız var onların önünü açma zorunluluğu yok mudur?” ifadelerine yer verdi.

“Yeni bir yapılanmaya ihtiyaç vardır”

Yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu aktaran Tüfenkçi, “parti canlı olacak, parti gerçekten üretken olacak, hem ideoloji olarak üretken olacak, hem de insancıl malzeme açısından üretken olacak. İşte bu nedenlerden dolayı parti içinde böyle bir rahatsızlığın olduğu tespiti vardır, bu tespitin gereğini yapma zorunluluğundan kaynaklanan bir tavırdır bu ve partiye yeniden bir canlılık vermek, parti için demokrasiyi alabildiğine genişletmek, örgütlerin bağımsızlığını kendi bünyeleri içerisinde her türlü kararları, çalışmaları yapabilecek yapı içerisinde olmalarını geliştirmek ve üzerinde ki etkili hegomonyanın ortadan kaldırılması doğrultusunda yeni bir yapılanmaya ihtiyaç vardır diye düşündüğümüzden dolayı bu tavrı sergiledik ve bu amaçla aday olduk” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan Tüfenkçi sözlerini şöyle devam etti; Merkez İlçe Kongresi’nde adaylık açıklamasında bulunulmasına ilişkin, “acaba bir şeylerden mi çekiniyoruz?

“Bu acelecilik niye?”

İlçe kongrelerimizi yaptık, her şey hazır şimdi İl Kongremizi yapacağız, bir takım söylentiler var partimizin içerisinde bir takım temayüller vardır, nedir bunlar İlçe Kongreleri yapılır, İlçe Kongreleri yapıldıktan sonra sıra gelir İl Kongresine, ilçe kongreleri bittikten sonra il kongresinde aday olacak olan adaylar altyapı çalışmalarını yaparlar ondan sonra aday olacaklar ise ilçe kongrelerinin bitiminden sonra buraya gelirler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilini yönetmeye tabi olan kişiler gelirler buraya otururlar bütün partililerimiz ile beraber kararlarını açıklarlar ve aday olduklarını belirtirler ama ne yazık ki bu süreçte bu temayüllere karşılık bunu göremedik yani merkez ilçe kongresi daha bitmeden, seçimlere geçmeden, iki adayın yarıştığı merkez ilçe kongresinde sonuç belli olmadan bir arkadaşımız çıktı ki son konuşma yasal olarak onundur. Çıktı hiç hesapta olmayan bir tavır sergilendi ve il başkanlığına aday olduğunu açıkladı, bu ne anlama geliyor arkadaşlar yani bu acelecilik niye? Bir hafta sonra burada hep beraber şenlik içerisinde bu açıklamamızı yapabilirdik, neden orada alelacele zorlamayla aday açıklaması yapıldı acaba bir şeylerden mi çekiniyoruz veya sözüm ona yine toplumda söylenilen laflar işte, ismi geçen arkadaşlar için; ‘onlar yetersiz, onlar basiretsiz’ denilen çok değerli partimizin çok değerli üyeleri olan arkadaşlarımız ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde herkes her yere aday olabilir.

Onların önünü kesmek için alelacele yangından mal kaçırır gibi ilçe kongresi sonuçlanmadan adaylık açıklaması yapıldı. Hepinizin bunu gerçekten değerlendirmesi isterim.”

“Parti içi demokrasimiz olsun”

Tüfenkçi, “yereldeki başarımızı genele taşımak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini tek adam rejimiyle yönetenleri durdurmak zorundayız, bunu CHP örgütleri yapacaktır bu amaçla yola çıktık bunu yapacağız. Parti içi demokrasimiz olsun, herkes önünü görebilsin diyoruz. Parti içinde bir takım güçlerin yaptığı gibi “sen il başkanı olacaksın”, “sen ilçe başkanı olacaksın”, “sen şuraya aday olacaksın”, “sen şurayı alacaksın” falan yok böyle bir şey, bunları kötü niyetle söylemiyorum her şey iyi olsun istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Erdoğan Tüfenkçi İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin