BİLECİK’İN GÜNDEMİ BASIN MASASI’NDA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılına hızlı bir başlangıç yapan Basın Masası, bu haftaki programında Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarmalarını masaya yatırdı.

Mücahid Erdal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programa, gazeteciler Erhan Toka, Ahmet Meşe, Rafet Sünetçi ve Ali Osman Çelikal konuk oldu. İşçilerin çıkarılmasının ardından siyasi partiler ve STK’lardan gelen tepkiler tartışıldı, Başkan Semih Şahin’in yaptığı basın açıklamasının satır araları yorumlandı.

MÜCAHİT ERDAL SORDU, GAZETECİLER CEVAPLADI

Programın açılışında; Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Programın Moderatörü Mücahid Erdal; bir tarafta en az 3 bin 800 TL’den başlayan ve 10 bin TL’ye kadar ulaşan memur sendikalarının bordrolarını yaktığını söyledi. 2500 TL’ye kazma kürek çalışmaya razı gelen ve işten atılan belediye işçilerinin ise zor durumuna dikkat çekerek, traji komik tabloyu gözler önüne serdi.

ERHAN TOKA;” FİTİLİ SELİM YAĞCI ATEŞLEDİ”

2004 yılında, belediyedeki işine son verildikten sonra mahkeme kararıyla geri dönen Erhan Toka oldukça çarpıcı ifadeler kullandı. ‘Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar” diyen Erhan Toka, “Belediyede yaşanan işçi çıkarmalarını tasvip etmiyorum” dedi. Toka ayrıca, işçi çıkarmalarının fitilinin Selim Yağcı’nın ilk döneminde ateşlendiğini, Semih Şahin’in ise bunun üzerine adeta benzin döktüğünü dile getirdi.

RAFET SÜNETÇİ;”KİM ERKEN GİDERSE SANDALYE KAPIYOR”

Rafet Sünetçi ise çalışma süreleri sona eren geçici işçiler için bir öneride bulunarak, “KAYI A.Ş’ye alınabilirlerdi ve bu kış ayında işsiz kalmazlardı” dedi. Seçimden sonra belediyeye yaklaşık 150 kişi alındığını anımsatan Sünetçi, “Bilgi Evi’ne kim erken giderse sandalye kapıyor deniliyor. Alınan personeller içerisinde sahada çalışan yok zannediyorum. 2500 TL maaşla sahada çalışan insanlar işinden oluyor” dedi.

ALİOSMAN ÇELİKAL;” AYNI ŞEYLERİ KENDİLERİ DE YAPIYOR”

Belediyeye haddinden fazla personel alınması sebebiyle işçi çıkarıldığını öne süren Ali Osman Çelikal ise, “AK Parti döneminde yapılan alımları eleştirenler aynı şeyi kendileri de yapıyorlar. Bir belediye başkan yardımcısının gelini de belediyeye alınmış” ifadelerini kullandı.

AHMET MEŞE;” BAŞKAN BU SEBEPTEN DOLAYI AŞIRI TEPKİ ALIYOR”

Belediye Başkanı Semih Şahin’in söylemleri ile eylemleri arasında ortaya çıkan tutarsızlığın tepkilerin boyutunu artırdığını kaydeden Ahmet Meşe, Başkan Şahin’in kamuoyunu aydınlatma ve halkla iletişim konusunda eksikliklerin olduğuna vurgu yaptı. Ahmet Meşe, “Başkan beyin göreve geldiğinden beri kamuoyunu hazırlama noktasında bazı eksiklikleri olduğunu ve İşçi çıkarmalarında yine bu sebepten aşırı tepki aldığını düşünüyorum. Sayın başkan fırtına koptuktan sonra bir şeyleri açıklamaya çalışıyor ancak yetersiz kalıyor. Ayrıca eylemler ile söylemlerin tutarsızlığı en somut veriyi bile kadük bırakabiliyor” ifadelerini kullandı.

BİLECİK’İN GÜNDEMİ BASIN MASASI’NDA
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ahmet şen

Belediyeye 6 ayda onlarca personel alınırken hiç mi düşünülmedi, kimsenin bu kışın ortasında işsiz kalmaya hakkı yok.Bu mu hak bu mu adalet sevgili CHP!

Bizi Takip Edin