CUMHURBAŞKANLIĞI POLİTİKA KURULLARI’NA ATAMA! BAKIN LİSTEDE BİLECİK’TEN KİM VAR?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine atamalar hakkındaki Karar yayımlandı. Karar ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyeleri de belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/196), 9 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Bilecikli Prof. Dr. Çağrı Erhan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’ nda görevlendirildi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunda görevlendirilen İstanbul Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan’a AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık tebrik ederek; “Bilecikli hemşerimiz, Altınbaş Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’ nda görevlendirilmiştir. Hemşerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çağrı Erhan kimdir?

Aslen Bilecik’in Pazaryeri ilçesinden olan 1972 İstanbul doğumlu Çağrı Erhan, 1993’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede, 1996’da uluslararası ilişkiler yüksek lisansını, “Türk-Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu” başlıklı tezi savunarak tamamlamıştır.

 

2000 yılında da, “Osmanlı – Amerikan Siyasi İlişkileri” başlıklı teziyle, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktor unvanını almıştır. 2003’te siyasi tarih doçenti, 2009 yılında aynı alanda profesör olmuştur. 2001’de “Tarih Vakfı Afet İnan”, 2013’de “SAM Stratejik Vizyon” ödüllerini ve 2014’te Avrupa Birliği Jean Monnet Chair unvanını almıştır. Georgetown, Tel-Aviv, Tokyo Chuo, TOBB ETÜ ve Bahçeşehir üniversitelerinde araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulunan Çağrı Erhan, AB, TÜBİTAK, Gençlik Spor Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projelerde de yürütücülük yapmıştır. 1994 – 2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışan Erhan, 2005-2015 yılları arasında Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) müdürlüğü yapmıştır.

 

Prof. Erhan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Türk Askeri Tarih Komisyonu, Türk Atlantik Derneği, Avrupa Konseyi gibi kuruluşlarda çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2015 Haziran ayı itibariyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır. Türk Dış Politikası, siyasi tarih ve uluslararası ilişkiler konularında çeşitli kitapları bulunan Prof. Erhan, Uluslararası İlişkiler ve Ankara Avrupa Çalışmaları dergilerinin kurucu editörlerindendir. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 1 Temmuz 2017’de Altınbaş Üniversitesi adını almıştır.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI POLİTİKA KURULLARI’NA ATAMA! BAKIN LİSTEDE BİLECİK’TEN KİM VAR?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin