CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Vatan Partisi, Demokrat Parti (DP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bilecik’te çelenk töreni düzenledi.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (3)

Düzenlenen törene CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner, Demokrat Parti İl Başkanı Sezai Balta, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan, katılan parti ve STK’ların yöneticileri ve üyeleri katıldı.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (2)

Tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlarken törene katılan tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının geçen milli bayramda olduğu gibi aynı anda çelenklerini sunduğu görüldü.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (5)CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (7)

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Başkanı Feyzi Köse konuşmasında şunları söyledi: “Yüreği “Atatürk, Cumhuriyet” diye çarpan çok değerli dostlarım Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Vatan Partisi, Demokrat Parti (DP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği’nin birlikte organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliğimize hoş geldiniz.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (6)

Arkada gördüğünüz tabloya bir bakın. (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelengini göstererek)  Orada bir tane çelenk var. Bizim çocukluğumuzdan daha 2013 yıllarına kadar bayramlar milli bayramlardı. Ulusalcı bütün kimliğimizle o bayramlara herkes sahip çıkardı.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (8)

O yüzden bu alternatif törenleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu bayram o kadar büyük bir bayram ki, kurtuluşumuzun meşalesinin yakıldığı gündür 19 Mayıs. Atatürk Bir sohbetinde 19 Mayıs’ı tarif ederken; “Bugün benim doğum günüm demiştir.” Dolayısıyla bir ülkenin laik, demokratik bir cumhuriyetin temellerinin başlangıcının atılması 19 Mayıs günüdür. Böyle önemli bir günde sadece bir çelenkle geçiştirilen törenler yapılıyor.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (4)

İnadına bizler her bayramımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.O yüzden buraya gelen veya yürekleri bizimle atan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ (1)

Anı fotoğrafı çekinmesinin ardından program son buldu.

CHP, DP, VATAN PARTİSİ, ADD VE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN ÇELENK TÖRENİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin