MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüce milletimizin, vatanı işgalden kurtarmak ve yeni bir devlet kurmak için verdiği mücadelenin başlangıç tarihi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi  Bilecik’te de büyük bir coşkuyla kutlandı.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (5)

Bilecik’te Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (6)

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene; Vali Süleyman Elban, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Cuma Çoban, Baro Başkan Vekili Av. Hasan Şahin, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (1)

Çelenk töreni burada son bulurken hava muhalefeti nedeniyle geri kalan bölümüne Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam edildi.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (7)MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (8)

Buradaki programda ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (9)

Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“19 Mayıs 1919; Türk Milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekûn başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımıdır.

Aziz milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (4)

Osmanlı Devleti 19. Yüzyıl’da büyük güç ve toprak kaybına uğramıştır. 1. Dünya Savaşıyla ise tamamen Avrupa devletlerinin işgaline açık hale gelmiştir.

Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında “Ya İstiklal Ya ölüm” parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir; ‘Her şey unutulur, fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki: hiçbir şeyi unutmayacaktır.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (3)

Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek sporun ve sporcunun önemini ifade ederek Türk gençliğine 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir. Güzel bir söz var; ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz eğer, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz’ diyor.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (16)

Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu anlamda gençliğimize yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancıyla gençlerimize büyük yatırımlar yapmaktadır. Gençlik çalışmalarımız çok önemli ve mühim çalışmalardır.

Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir. Gençliğin önemini Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Muharebelerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, vatan ve millet söz konusu olduğunda gençlerimizin ve milletimizin neler yapabileceklerini, kahramanlıklarını görmekteyiz.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (14)

Gençliğin önemini Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Muharebelerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, vatan ve millet söz konusu olduğunda gençlerimizin ve milletimizin neler yapabileceklerini, kahramanlıklarını görmekteyiz.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (11)

Sözlerime son verirken özellikle ülkemizin özgür ve bağımsız bir ülke olması için, bu cennet vatanımız için mücadele eden başta;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (15)

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Halk oyunları ve spor branşlarının gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI (18)

MİLLİ MÜCADELENİN 98.YILI KUTLANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin