Bilecikli Avukatlar Savunma Yürüyüşü Başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Barosu’na bağlı avukatlar, meslek örgütlerinin seçim sisteminde değişiklik yapılmasını protesto etmek amacıyla Adalet Sarayı önünden Ankara’ya ‘Savunma Yürüyüşü’ başlattı.

Hazırlanmakta olan yasa değişikliğine karşı bulundukları illerden ‘Savunma Yürüyüşü’ başlatan birçok Baro, Pazartesi günü Ankara’da olacak.

Türkiye genelindeki yürüyüş kapsamında Bilecik Adalet Sarayı önünde toplanan birçok avukat, Tevfikbey Caddesi üzerinden geçerek, karayolu üzerinden Bozüyük’e doğru yola çıktılar.

“Dileriz ki bu taslak ve çalışma geri çekilir”

Yürüyüş öncesi açıklamada bulunan Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, meslek örgütlerinde çoklu Baro kurulmasının yanlışlığına değinerek bu amaçla Bilecik’ten Ankara’ya yürüyüş başlattıklarını söyledi.

Başkan Aynur, ‘Savunma Yürüyüşü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “hepinizin bildiği gibi Avukatlık Yasası’ndan çoklu Baro ve nispi temsili gibi değişikliklerle Baroların etkinlikleri azaltılmaya çalışılmakta ve Barolar bölünmeye çalışılmaktadır.

Bizler geçen yaptığımız basın açıklamasında da bildirdiğimiz gibi, yapılmak istenen tasarı veya teklif var fakat Borolarla ilgili bir çalışma bu ama ne yazık ki Barolar bu çalışmaya ortak edilmemekte, bırakın ortak edilmeyi haberdar dahi edilmemektedir. Bu taslak sır gibi saklanmaktadır.

Bizler, 1 Haziran ve 19 Mayıs’ta 79-80 Baro ve Türkiye Boralar Birliği olarak bildiri yayımlamıştık. Diyalog yollarının açık olduğunu, bu sürecin çok yanlış olduğunu belirtmiştik ve buna ilişkin olarak gerek Adalet Bakanımız, gerekse Kamu Baş Denetçisi ve gerekse siyasi liderlerin temsilcileriyle buna ilişkin görüşmeler yaptık fakat ne yazık ki olumlu sonuç alamadık.

Bu bildirilerdeki eylem kararlılığımızla hukuki eylem sürecini başlatacağımızı ve demokratik hak ve özgürlüklerimizdeki tüm yetkilerimizi kullanacağımızı bildirmiştik. Bu kararlılıkla da hukuki eylem sürecimizi başlattık. Bugünde Türkiye’nin dört bir yanından birçok Baro Başkanı arkadaşımla, savunma için yürüyüşe geçtik, yürek yüreğe, omuz omuza. Bizler avukatlar olarak her zaman Cumhuriyet’in Baroları olduk ve Cumhuriyet’in Barosu olarak bizler her zaman ve her yerde halkın sesi olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz.

Hukuktan başka hiç kimsesi olmayan herkes için yılmadan umudu savunmaya devam edeceğiz. Pazartesi günü inşallah sabah erkenden ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olacağız. Oradan da hukuki eylemlerimizi devam ettireceğiz. Dileriz ki bu taslak ve çalışma geri çekilir umudumuz bu” ifadelerine yer verdi.

Bilecikli Avukatlar Savunma Yürüyüşü Başlattı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin