BAKALIM SONU NEREYE VARACAK?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Özel İdaresi ile Bilecik Belediyesi arasındaki anlaşmazlığın sonu nereye varacak merak ediliyor.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Bilecik Belediyesine tahsis edilen Pelitözü Gölpark’taki yel değirmeni tesisi, iki kurumu karşı karşıya getirdi.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Yel Değirmeni olarak bilinen yerin ihalesi yapılmış ve ihaleyi alan müstecir de bir takım tadilat ve yenileme çalışmaları başlatmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdare yetkilileri, Bilecik il Özel idaresi tarafından seyir terası amacıyla geçici yapı olarak yapılan ve Orman İşletmesine ait olan yerin seyyar seyir tepesi olarak geçtiğini, sabit bir çalışma yapılamayacağını belirterek çalışmaları durdurmak istedi.

“BURAYI TERK EDİN!”

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin beraberindeki KAYI AŞ. Yönetim kurulu başkanı Selçuk Erdağı ile geldiği mekanda, yerin Bilecik Belediyesine ait olduğunu söyleyerek İl Özel İdare görevlilerinin terk etmesini söyledi.

“BELEDİYE VE İŞLETMECİYE YAZILAN BİR YAZI VAR”

Konuyla ilgili İl Özel İdare Avukatı Hasan Sevinç, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Geçici yapıyı yapan İl özel idaresi ve yükleniciye yazılan yazıya istinaden sehir terası amacıyla taşınır olarak yapılan yapının kaldırılması girişiminde bulunduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunun durumu bilmeye hakkının olduğunu, Ormana ait bir taşınmaz üzerinde yapılan bir yapı var bu yapının kaldırılmasıyla ilgili ormandan il özel idaremize ve şuanda belediyeden burayı ihale yoluyla alan kişiye yazılan bir yazı var. Biz yazının gereğini taşınır Sehir terası amacıyla taşınır olarak yapılmış ivedilikle hemen bir günde kaldırılabilecek ormana ait taşınmaz üzerine yapılmış bu yapıyı ormanın bu yazısına istinaden kaldırma girişiminde bulunduk. Bilecik Belediye Başkanlığı vekilleri ve yöneticileriyle yaptığımız görüşmede eğer hukuken ormana aitse ve kaldırılması, tahliye edilmesi gerekiyorsa bizde gerekli işlemleri yaparız şeklinde şuanda görüş aldık kendilerinden. Kurumlar arasında bu görüşme devam edecek. Herhangi bir tatsızlığa mahal vermemek adına şuan bu şekilde bir anlaşmaya vardık.”

Diğer yandan, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce söz konusu alanda geniş güvenlik tedbirleri alındığı da dikkatlerden kaçmadı.

 

BAKALIM SONU NEREYE VARACAK?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin