Başkan Şahin, AK Partili Karadayı’nın sorularını yanıtsız bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşiminde gergin anlar yaşanırken, Başkan Şahin, AK Partili Muhammed Karadayı’nın sorularını yanıtsız bıraktı.

Meclis gündemine geçilmeden önce söz alan AK Parti ve MHP grupları, belediyede yaşanan rüşvet olayı ile ilgili Belediye Başkanı Semih Şahin’i istifaya davet ederlerken, AK Partili Muhammed Karadayı ise toplantı rüşvet olayıyla ilgili toplantı öncesi meclise sözlü soru önergesi yöneltti.

Karadayı’nın, elinde bulunan 4 görsel afişle sunduğu soru önergeleri, mecliste gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

Başkan Şahin’in her soru önergesinde konuların meclis gündemiyle alakalı olmadığı gerekçesiyle Karadayı’yı susturmak istemesi ve sorular üzerine oldukça gerilerek Meclis üyeleri üzerinde baskı oluşturmaya çalışması ise dikkatlerden kaçmadı.

Diğer yandan, AK Partili Muhammed Karadayı’nın sunduğu sözlü soru önergelerinde ise şu ifadeler yer aldı:

  • Belediye Başkan yardımcılarının, belediye müdürlerinin ve personelinin sözde belediyemizle ilgili olmayan kişi Selçuk Erdağ’a biat etmesinin zeminini belediye başkanı olarak siz mi hazırladınız?
  • Belediyemize iş yapmış kişilerin alacaklarını talepleri üzerine bu konu beni aşar Selçuk Bey ile görüşün diyen belediye başkan yardımcılarını ve bu rüşvet konusu ile ilişkili olan personeli görevlerine devam ettirecek misiniz?
  • Belediye başkanı olarak seçildiğiniz tüm kanaat, yetki ve sorumluluğun sizde olduğu Bilecik Belediye binası içerisinde 200 bin dolar nakit ve 130 bin dolar senet ile rüşvet alınırken yakalanan danışmanınızın ve yönetim kurulu başkanınızın bu durumu sizin bilginiz haricinde yapamayacağı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yetki ve sorumluluğun sizin üzerinizde olan Bilecik Belediyesinde adının lekelenmesine sebep vermenizden ötürü istifa edecek misiniz?
  • İmar düzenlemesi – 18 uygulamasının yapıldığı Pelitözü mahallesinde imar alanı içerisinde şehirler arası yol üzerinde bulunan 1. derece akrabalarınız üzerine kayıtlı arsaya imar planına benzinlik olarak işlediğiniz doğru mu?
  • Bu uygulama ile belediyenin 1 milyon lira civarında parayı çöpe atmasına nasıl göz yumdunuz?
  • Aynı imar alanı içerisinde 10 bin metrekare 5 kat imar oluşturulan gölet manzaralı arazilerin Selçuk Erdağı ve kurumla ilişkisi olan kişilerin üzerine olduğunu doğru mu?
  • İmar düzenlemesini bu bilgiler dahilinde mi gerçekleştirdiniz?
  • 89 Ada 15 parsel üzerinde yapılan AVM’nin satışı ile alakalı 42 milyon lira satış için tespit komisyona havale kararı alınmasına rağmen üzerine çizik atarak ve encümen kararını hiçe sayarak iptal ettiğiniz doğru mu? İptal etmenizin sebebi 200 bin dolar nakit 300 bin dolar senet olan rüşvet olayının sonuca ulaşmamış olmasımıdır?

Başkan Şahin, AK Partili Karadayı’nın sorularını yanıtsız bıraktı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin