Otogarda 2 firma çalışanı birbirine girdi: 2 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Söğüt ilçesindeki otogarda 2 firma çalışanları arasında çıkan kavgada, biri olayı yatıştırmaya çalışan belediye çalışanı olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Söğüt Belediye Otogarı’ndan faaliyet gösteren 2 farklı firma çalışanları arasında sıra tartışması sonu yaşanan ağız dalaşı kavgaya dönüştü. Kavgada firma çalışanı Hakan Ş. sol gözü ve boynundan yaralanırken, kavgayı ayırmak isteyen Söğüt Belediyesi çalışanı Kenan Özgür bacağından kesici bir aletle yaralandı. Şahıslar Söğüt İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, bacağından yaralı şahsa 4 dikiş atıldı. Konuyla ilgili Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.

Kavgada personeli yaralanan firmanın müdürü Mehmet Hamamcı, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

2 Şubat Çarşamba günü Söğüt Otogarında yaşanan olay sonrasında dün Ertuğrulgazi Seyahat firması yetkilileri tarafından Belediye önünde bir basın açıklaması yapılmıştır. Yapılan açıklamada firmamızın, taraflar 1997 tarihinde yapılan sözleşmeye aykırı hareket edildiği belirtilmiş ve gerek tarafımıza gerekse Belediye Başkanına karşı hukuki dayanağı olmayan asılsız iddialarda bulunuldu. Ancak bizler açısından asıl üzücü olan nokta ise 1 – 2 Şubatta yaşanan olaylarda Şirket ortaklarımıza yani hat sahiplerine karşı gerek hakaret ve tehditlerde bulunan gerekse hayatlarına kast eden şahısların basın karşısına geçerek mağdur edebiyatı yapmalarıdır.

Şirketler arasında 1997 tarihinde yapılan sözleşmenin amacı Söğüt ilçemize ait iki firmanın sulh içinde, ortak çıkarlar doğrultusunda çalışmasını sağlamaktır. Ancak sözleşme hükümleri Ertuğrulgazi Seyahat firması tarafından birçok hususta ihlal edilmiş ve karşı tarafla bu uyuşmazlığın ileri boyutlara gitmemesi için Arabuluculuk süreci başlatılmış ve anlaşma sağlanamamıştır.

Şirketimiz olarak bu süreçte sürekli alttan almaya çalışıp her şeyin yasal yollardan çözülmesi taraftarı olmamız nedeniyle 31 Ocak tarihinde Söğüt otogarında daha önce ortak kullandığımız peronlarda sıkıntı yaşayacağımız ve karşı tarafın artık rekabet edeceğiz ihtarları nedeniyle şirketimize 1-2-3 nolu peronların kullanım izinlerinin verilmesi talep edilmiş ve söz konusu izin verilmiştir.

Ancak 1 Şubat itibari ile Ertuğrulgazi Seyahat ortakları yani hat sahipleri hat güzergâh ve saatlerine, hız kurallarına uymaksızın yolcu toplamaya başlamışlardır. 1 Şubat’ta Bilecik servisine giden şirket ortağımız ve yetkilimiz Hakan S.’ın Küre kavşağında bulunan duraktan yolcu almak için trafik kurallarına riayet ederek sağa sinyalini verip, durağa yanaşacağı esnada Ertuğrulgazi Seyahat ortağı gerek kendi aracında gerekse bizim araçta bulunan yolcuların can ve mal güvenliğini hiçe sayarak Hakan S.’ın sağından hızlıca geçerek önünde durmuş ve yolcuyu almaya çalışmıştır.

Şirket ortaklarımızın birçoğuna karşı bu şekilde eylemlerde bulunulması nedeniyle tarafımızca 1 Şubat 2022 tarihinde Söğüt Kaymakamlığı’na can ve mal güvenliğimizin olmadığı, bu nedenle koruma tedbirlerinin alınması talepli dilekçemiz ile başvuruda bulunduk.

Ancak başvurumuzun sonucunda daha henüz bir dönüş olmaksızın 2 Şubat’ta Söğüt Otogarında Hakan S.’a karşı saldırı gerçekleşmiş ve olayı ayırmaya gelen bir Belediye personeli de yaralanmıştır. Arkadaşımıza saldırmadan önce de birçok tehdit ve hakaretlerde bulunulmuş olup bunlar hakkında suç duyurusunda da bulunulmuştur. Yaşanan olay Savcılığa intikal etmiş olup, bu olay hakkında verilecek kararın en azından şahıslar açısından caydırıcı olacağı inancındayız.

Şimdi ise sanki hakları yenen ve şimdiye kadar her şey eşit olarak sulh içerisinde yapılıyormuş da son 7-8 ayda değişmiş, kendileri mağdur olmuşçasına Söğüt halkı önünde ajitasyon yapılmaya çalışılmaktadır. Yıllardır sözleşmenin yürürlükte olmasının sebebi şirketimizin uzlaşmacı tarafından kaynaklanmakta olup, şirketimizin iyiniyeti Ertuğrulgazi Şirketi tarafından suiistimal edilmiştir. Ancak bu hususta da karar verecek olan Adli Makamlardır. Adli süreç başlamış olup, buna ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapılmayacaktır. Ancak şirketimiz yasal çerçevede haklarını korumaya devam edecektir.

   

Otogarda 2 firma çalışanı birbirine girdi: 2 yaralı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin