Azerbaycan Hukuk Fakültesi Denklik Var mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakü Devlet Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesinde yer alan Hukuk Fakülteleri avukat olmayı isteyenler için kaliteli eğitimleri ile önemli bir fırsat durumuna dönüşmüştür.
Bakü Devlet Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi YÖK tarafından bilinir ve YÖK tercih kılavuzunda yer alan üniversitelerdir.

Bu üniversitelerin Hukuk Fakültesinden mezun adaylar avukatlık mesleğini ülkemizde icra etmek için YÖK’e denklik başvurusu yapmaları gerekir. Her ülkedeki gibi Azerbaycan Hukuk Fakültesi denklik var mı sorusuna karşı verilen hukuk eğitimi Türkiye ile birebir uymaz. YÖK’e başvuru yapan adayların transkriptleri incelenmekte ve eksik olan dersler tespit edilmektedir. Bu dersleri YÖK’ün yerleştireceği üniversitelerde tamamlanmasından sonra adaylar denklik belgesini almaya hak kazanmaktadırlar.

Azerbaycan Üniversiteleri Diploma Denkliği


Öğrenci adayları, Azerbaycan üniversitelerine girebilmek için YÖK tarafından gerçekleştirilen sınavlarda yeterli sıralamaya sahip olarak tercihler listesine yazarak ya da LB Yurtdışı Eğitim resmi temsilciliğiyle sınavsız olarak kayıt yapabilmektedirler. Öğrenci adayları her iki aşamada da denklik belgesi alabilirler.

Yurtdışında üniversite dendiğinde, dil, kültür benzerliği, denklik belgesinin kolay alınabilmesi gibi sebeplerden dolayı akla gelen ilk ülkelerden biri Azerbaycan’dır.  Türkiye’deki resmi temsilciğini üstlendiğimiz tüm Azerbaycan üniversiteleri YÖK tarafından tanınır ve birçok üniversite YÖK tercih kılavuzunda bulunur.

YÖK tarafından resmi bir şekilde tanınırlık demek, bu üniversitelerin Türkiye standartlarında eğitim verdiği anlamını taşır. YÖK tarafından tanınmamış üniversitelere mutlaka denklik verilmez. Bir bölümün tercih kılavuzunda bulunması da bu üniversitenin Türkiye ile birebir aynı eğitimi verdiği anlamına gelir.

Hangi Bölümler Var?

Bu bölümlerdeki okuyanlar ve bu üniversitelerden mezun olanlar puanlı ya da puansız girildiğine bakılmadan direkt bir şekilde sınavsız denklik alabilir. Azerbaycan YÖK Tanınırlığı Bulunan Üniversiteler:
-Nahçıvan Devlet Üniversitesi,

-Azerbaycan Tıp Üniversitesi,

-Azerbaycan Teknik Üniversitesi,

-Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi,

-Gence Devlet Üniversitesi,

-Azerbaycan İktisat Üniversitesi,

-Bakü Devlet Üniversitesi,

-Azerbaycan Diller Üniversitesi,

-Odlar Yurdu Üniversitesi,

-Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi,

-Azerbaycan Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi,

-Azerbaycan Gence Devlet Agrar Üniversitesi,

YÖK Tanınırlığı, denklik başvurusunda önemli bir kriterdir. Öğrencilerimiz yurtdışında üniversite seçiminde YÖK tanınırlığı ile ilgili titiz ve seçici davranılması gerekir. Azerbaycan Hukuk Fakültesi denklik var mı dendiğinde birçok üniversite YÖK tarafından tanınır ve kolayca denklik alınabilir. Eurostar Yurtdışı Eğitim sitesini ziyaret ederek destek alabilirsiniz.


Firma adresi; Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

 

 

 

 

Azerbaycan Hukuk Fakültesi Denklik Var mı?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin