737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen “737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”, kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Vali Tahir Büyükakın, Yörükleri karşılamasının ardından burada yaptığı konuşmada, bu toyun ev sahibi, ilk toyun ev sahibi olan, Ertuğrul Gazi olduğunu belirterek, 737 yıl sonra bugün Söğüt’te toy kurulabiliyorsa, şüphesiz atılan mayanın paklığından, zaman ve mekan üstü bir nurdan besleniyor oluşundan olduğunu söyledi.

 

VALİ BÜYÜKAKIN;” SÖĞÜT RUHU İŞTE BU NUR’DAN BESLENMEKTEDİR”

Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osmangazi’ye nasihatini hatırlatan Vali Büyükakın,  “rüya çınarının bu nurdan beslenerek filizlendiğini, serpilip büyüdüğünü, üç kıtaya gölgesinin düştüğünü aktardı. Büyükakın, “Ertuğrul Gazi’nin 400 çadırlık obası, önce beylik, sonra devlet ve nihayet 3 kıtaya 7 iklime hükmeden adil bir cihan devletine dönüşmüştür. Söğüt ruhu işte bu nurdan beslemektedir. Söğüt ruhunu yaşatmak, her dem diri, her dem yeni tutmak boynumuzun borcudur. Söğüt ruhu yaşadıkça milletimiz ve devletimiz ebet müddet var olacaktır. Bu ruh kuruluşun da kurtuluşun da ilelebet varoluşun da mazlumların umudunun da zalimlerin korkusunun da yegane kaynağıdır. Büyük devlet adamlarının, cesaretli ve dirayetli liderliğinde, Anadolu topraklarına tutundurduğumuz bu kutlu tohum, milletimiz için ebediyen varoluşun ve tüm insanlık için huzur iklimlerinin yegane teminatıdır.

“BU TOY CEM OLDUKÇA İNSANLIK İÇİN UMUTSUZLUK YOKTUR”

Bugün Ertuğrul Gazi toyunda işte bu şuurla cem olduk. Bu cem baki kaldıkça yeryüzünde bize umutsuzluk yoktur. Bu toy cem oldukça, insanlık için umutsuzluk yoktur. Ertuğrul Gazi toyunu ve bu toyun beslendiği Söğüt ruhunu yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Ertuğrul ocağının varisleri olan bizlerin en önemli vazifesi, Söğüt ruhunu yaşatmak, yüceltmek ve bu kutlu mirası gelecek nesillere devretmektir. Bu nedenle devraldığımız sancağı hakkıyla taşımak ve çocuklarımıza gururla devretmek için tam bir adanmışlıkla ve geceyi gündüze katarak çalışıyoruz ve inşallah çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

3.ALAADDİN KEYKUBAT’IN SANCAK VE BERATI VALİ BÜYÜKAKIN’A TESLİM EDİLDİ

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimleri tarafından organize edilen “Diriliş Yolu Yürüyüşü” sonrası Söğüt’e getirilen Kayı bayrağı ve temsili toprak ile Konya Valisi Yakup Canpolat tarafından gönderilen Selçuklu Sultanı 3. Alaaddin Keykubat’ın uç beyi sancak ve beraatı, Vali Büyükakın’a teslim edildi.

737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin