Sesimi duyan yok mu” diye seslenen birine “biz varız” diyebilmek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Merkez’de kurulan ve doğal afetlerde gönüllü olarak görev alan kişilerin yer aldığı bir dernek olan Edebali Arama Kurtarma Derneği (EDAK), yeni üyeleri derneğe kazandırma çalışmalarına devam ediyor.

Henüz çok genç bir dernek olmasına rağmen 90 üye ile faaliyet gösteren EDAK, Afete maruz kalmış, belki enkaz altında hayattan ümidini kesmiş, hayata tutunmaya çalıştığı bir anda son bir gayret ile “kimse yok mu” veya “sesimi duyan yok mu” diye seslenen birine “biz varız” diyebilmek amacıyla kuruldu.

“AFAD İl Müdürlüğü ile eğitim ve tatbikat konularında iş birliği protokolü imzaladık”

Arama kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak katılmak isteyen kişiler ile Bilecik’te gücüne güç katmak istediklerini söyleyen Edebali Arama Kurtarma Derneği (EDAK) Başkanı Necmi Güven yaptığı açıklamada; “Derneğimizin maddi imkanları oldukça zayıf henüz araç gereç temin edecek düzeye gelemedik. Kalkınma ajansları ve hibe veren birkaç kurum ve kuruluşa proje sunduk ama projemiz henüz destek alamadı. Ancak diğer kurum ve kuruluşlara sunmak amacıyla proje hazırlıklarımız devam ediyor. Bilecik AFAD İl Müdürlüğü ile eğitim ve tatbikat konularında iş birliği protokolü imzaladık bu kapsamda eğitimlerimiz devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

“Çevre illere yardım konusunda Bilecik’in lokasyon olarak çok önemli bir konumda”

Bilecik’in lokasyon olarak, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kütahya hatta Afyonkarahisar ve Balıkesir illerinin ortasında olması nedeniyle herhangi bir afet durumunda 1 saat dan daha az bir süre içinde afetlere müdahale edebilme potansiyelinin olduğunu ifade eden Güven; “Yapılan araştırmalar göstermiştir ki afeti yaşayan ilde yer alan arama kurtarma ekiplerinin ailesi, sevdikleri, belki kendileri afet den zarar görmüş olabileceği bu nedenle en yakın illerden gelen ekiplerin arama kurtarmalarda daha etkin ve verimli oldukları görülmektedir. Bu nedenle Bilecik’te güçlü bir arama kurtarma ekibinin bulunması yukarıda saydığım iller açısından büyük kazanım ve fayda sağlayacaktır. Derneğimizde herkese yer var, herkesin sunabileceği katkı mutlaka vardır. Sizlerin katkıları ve destekleri ile güçlenerek daha İlimizde ve bölgemizde daha güzel işler yapacağız” dedi.

Sesimi duyan yok mu” diye seslenen birine “biz varız” diyebilmek
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin