“GAYRETİMİZ MİLLİ SPORCU SAYISINI ARTTIRMAK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Amatör Sporlar Federasyonu Başkanı Nusret Tosun Amatör Sporlar Haftası kutlamalarında bir konuşma gerçekleştirdi. Tosun konuşmasında;

“Burada amaç; 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek ve spor kültürü oluşturmak. Bizler spor ve sporcunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor Bakanlığımız bu konuda oldukça hassas.

Spor faaliyetlerinin gelişmesi, sporcu ve başarı sayısının artması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde çok sayıda branşta milli seviyeye ulaşmış sporcularımız var. Gayretimiz milli sporcu sayısını arttırmak. Unutulmamalıdır ki; milli ve profesyonel sporcunun temeli amatör spordur. Amatörlerin başarısı, o ilin ulusal düzeydeki başarı çıtasının yukarıya çıkması demektir.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklarından uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek yapılması sağlanacaktır.

 Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması  yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflerimiz arasındadır” ifadelerine yer verdi.

  “Spor çocukların derslerini aksatmaz” 

  Tosun konuşmasının devamında, sporun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Spor çocukların derslerini aksatmaz. Bilakis orada elde edecekleri başarılar, yapacakları çalışmalar onların öz güvenlerini arttıracaktır. Her işi istediklerinde çalışarak başarabileceklerine dair inançlarını geliştirecektir. Onun için muhakkak çocuklarımızı sportif faaliyetlerin içinde tutmalıyız. Günümüzde bir çok zararlı alışkanlık bulunması bunun yanında teknoloji  bağımlılığı başta olmak üzere bir çok yine bağımlılık sıkıntısının bulunması çocuklarımızın okul dışında geçirecekleri zamanında aslında çok önemli olduğunu ortaya çıkarıyor.

 Çocuklarımızı spora yönelttiğimizde bu olumsuzluklardan da uzaklaşmasını sağlayacağız. Spor disiplindir. Dolayısıyla hem günlük yaşantı takvimlerini düzenleme yatma, kalkma, yeme, içme, saatlerini düzenleme açısından hem de bir konuda düzenli ve disiplinli çalışma alışkanlığını kazanma açısından spor çocuklarımızın gelişimini ve daha sağlıklı yetişmelerini sağlayacaktır. Tabi ki onların bu çalışmalarından ve özellikle yatkın oldukları spor dallarında disiplinli çalışmalarının sonucunda inşallah önümüzdeki yıllarda ülkemizden ve ilimizden daha fazla şampiyonlar çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ayakkabılar, basketbol sahası ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, Nusret Tosun dahil, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 21 kişi, Murat Hızlı ve Nusret Tosun dahil, düğün

 

“GAYRETİMİZ MİLLİ SPORCU SAYISINI ARTTIRMAK”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin