Bilecik Valiliği’nden “dolmuş zammı”na itiraz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu’nun şehiriçi dolmuş fiyat tarifesindeki artış isteğine Valilik’ten itiraz gelirken, konuya ilişkin yasal süreç başlatıldı.

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu tarafından son zamanlarda benzin zammına gelen zamlar sonrasında şehiriçi dolmuş fiyat tarifesine zam yapılması yönünde  başvuruda bulunulmuştu.

Bilecik Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan incelemede kendilerine tebliğ edilen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın zam isteği uygun görülmezken, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya tarafından yasal süreç başlatıldı. Bilecik Valiliği’ nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı.

“Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu tarafından belirlenen minibüs şehir içi dolmuş fiyat tarifesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin kararı ile yeni fiyat tarifesi, Valiliğimize tebliğ edilmiştir.
Valiliğimiz tarafından yapılan incelemede; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulunca onaylanan, minibüs şehir içi dolmuş fiyat tarifesine ocak ayında artış yapıldığı ve bir yıl dolmadan tekrar zam yapılmak istendiği anlaşılmıştır. Ayrıca komşu illerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında da yapılan artışın fazla olduğu görülmüştür.
Esnaf ve Sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliğinin 6. maddesinde, ”Belediyeler veya o yerin en büyük mülki idare amiri, onaylanarak yürürlüğe giren tarifeleri uygun bulmadıkları takdirde, ilgili oda veya birlikle anlaşma sağlayamazlarsa, tarifenin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde 7’nci maddede belirtilen komisyona itiraz edebilirler.” denilmektedir.

Bu doğrultuda, başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı minibüs ve dolmuş fiyatlarının yeni yapılan fiyat tarifesindeki düzenleme ile artışın fazla olduğu görüldüğünden, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince onaylanan minibüs şehir içi dolmuş fiyat tarifesi, Valiliğimizce uygun bulunmayarak, Bilecik Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya tarafından yasal itiraz  süreci başlatılmıştır.

Önümüzdeki günlerde Vali Yardımcısı başkanlığında, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinden oluşturulan komisyon, belirtilen hususları görüşmek üzere toplanarak Valiliğimizin itirazlarını değerlendirecektir.“

 

Bilecik Valiliği’nden “dolmuş zammı”na itiraz
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin