Ziraat Bankası’ndan Bilecik Halkına Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticisi Mehmet Dönmez, Hazine Müşteşarlığının altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracının Bilecik’te 16 Ekim’de başlayacağını söyledi.

Dönmez, Hazine Müşteşarlığınca hazırlanan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

 

Bir restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Dönmez, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracının yastık altındaki altınların ekonomiye daha hızlı kazandırmak amacıyla çok önem arz ettiğini aktardı.

 

 

Dönmez, Bilecik’te bu konuda büyük bir beklenti içinde olduklarını dile getirerek, “Sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecektir. Hurda altınlar kabul edilirken, eksperler Darphane tarafından basılan altınları adet olarak, diğer altınları tartarak herhangi bir iskontoya tabi tutmadan değerini hesaplayacaklardır. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca reşat altınlar eksperler tarafından kabul edilmeyecektir.” diye konuştu.

 

 

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının vadesinin 2 yıl olduğunu hatırlatan Dönmez, “Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak TL cinsinden kupon veya kira bedeli ödenecektir. Söz konusu 6 aylık getiri oranı yüzde 1,2, yıllık ise 2,4 olarak hesaplanmıştır. Senet vadesi bolunca sabit kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bilecik’te vatandaşları bu yatırım çağıran Dönmez, yastık altındaki paraların ekonomiye kazandırılması halinde ülke ekonomisinin de büyük kademe katedeceğini sözlerine ekledi.

Ziraat Bankası’ndan Bilecik Halkına Çağrı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin