YILIN İLK TOPLANTISI 15 DAKİKA GEÇ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Ocak Ayı 1. Birleşimi Gerçekleşti.

TOPLANTI 15 DAKİKA GEÇ BAŞLADI

15 Dakika gecikmeyle başlayan toplantı öncesi grup sözcüleri konuşma yaparak Yeni yıl kutlaması yaptılar.

Gündemde yer alan 10 madde görüşülüp karara bağlanırken yazılı olarak verilen 3 ek madde de oylanarak gündeme alındı.

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL

Buna göre gündemin 1.maddesi gereği 2020 yılında Belediye Meclis toplantıları her ayın ilk Pazartesi günü ve Perşembe günü olmak üzere karara bağlanırken; Ağustos ayında da tatail olması oybirliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONUNA 5 ÜYE SEÇİLDİ

2. Maddede Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleşti. 2019 Yılının hesaplarını 45 gün içerisinde inceleyecek olan komisyona CHP’den Soner Olgun ve Nurten Bilecikligil, İYİ Parti’den Birsen Okatan, Ak Parti’den Nusret Dahil, MHP’den ise Hamdi Salt seçildiler.

TOPLANTIYA NAMAZ KILMA ARASI VERİLDİ

2. Maddenin ardından Başkan Semih Şahin toplantıya 10 dakika ara verdi. Namaz kılmak isteyenler için verilen ara yaklaşık 20 dakika sürdü.

5 AY 29 SÜREYLE GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI KABUL EDİLDİ

Aranın ardından 3. Madde görüşüldü.2020 Yılında kullanılacak geçici iş pozisyonları ile ilgili Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Nilgün Kardaş Meclis üyelerine bilgi verdi. Belediye Başkanı Semih de konu hakkında bilgi verirken 2020 yılında da TYP’den büyük ihtimal işçi alamayacaklarını belirterek ihtiyaç olması halinde 5 ay 29 gün süreyle geçici işçi çalıştırabileceklerini ifade etti. Oylamaya sunulan madde oy birliğiyle kabul edildi.

ZABITA VE İTFAİYE ÇALIŞANLARINA 358 TL.

4. Madde de ise 657 sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak görev yapan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2020 yılı aylık maktu mesai ücretleri görüşüldü.

Buna göre 358 TL. olarak belirlenen rakam oy birliğiyle kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRETLERİ PERŞEMBE’YE KALDI

Diğer bir madde ise sözleşmeli personele ödenecek ücretlerin belirlenmesi konusu gündeme alındı.

Yasa ile belirlendiği belirtilen ücret artışlarının önümüzdeki günlerde Hükümet tarafından açıklanacağını söyleyen Başkan Semih Şahin konunun Perşembe günü ele alınması isteyerek oylamaya sundu.Oylanan madde oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre adı geçen madde perşembe günkü birleşimde yeniden görüşülerek karara bağlanacak.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Gündemin tartışılan konularından birisi de 6.madde oldu. 1/ 1000 Ölçekli uygulama İmar Plan notlarında değişiklik ve ilave yapılması konusunda İmar Komisyonundan gelen kararı Belediye Başkan Yardımcısı Melek Subaşı okuyarak bilgi verdi.

Ak Parti Meclis üyesi Muhammet Karadayı adı geçen komisyon kararının 4. maddesine karşı olduklarını belirtti.Oylanan madde oy çokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN ŞAHİN;”AİDAT İSTEMEZLERSE BİRLİĞE GİRECEĞİZ”

Gündemin 7. maddesinde ise İç Anadolu Belediyeler Üye olunmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor okundu.Komisyon başkanı Soner Olgun tarafından okunan rapor üzerine konuşan Başkan Semih Şahin adı geçen Birliğin başkanının Ankara Yenimahalle Belediye Başkanının olduğunu, ancak aidatının yüksek olduğunu belirterek, başkan ile görüşeceğini, aidat isterlerse adı geçen birliğe üye olmayacaklarını belirtti. Aidat istemeyecekleri takdirde birliğe 2020 yılında gireceklerini aktaran Şahin maddeyi oylamaya sundu.Oylanan madde de oybirliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ GÜLCAN NAMAL SORDU, BAŞKAN ŞAHİN CEVAPLADI

Görüşülen 8.Madde de ise Kadın Girişimi üretim ve İşletme Kooperatifinin ortaklık pay adedinin ve pay değerinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor okundu.

Rapor hakkında Ak Parti Meclis üyesi Gülcan Namal adı geçen Kooperatif üyelerinin isimlerinin komisyonda belirlenmesinin gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Semih Şahin Belediye yetkilisi Sema İnci konu hakkında bilgiler verdi. Oylamaya sunulan madde de oy birliğiyle kabul edildi.

YILIN İLK TOPLANTISI 15 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin