YILIN 2. İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YENİŞEHİR YOLU BU SENE TAMAMLANIYOR

2017 yılının ikinci İl Koordinasyon Toplantısı Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

kor2

“İLİMİZDE 556 PROJE UYGULANMAKTA”

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Elban “Bu toplantıda yılın ilk üç ayında yapılan işleri değerlendireceğiz ve yılın geri kalanındaki yapacağımız işleri konuşacağız.

İlimizde 2017 yılı içerisinde 556 proje uygulanmaktadır. Bunlardan 300 tanesine henüz başlanmadı. 25 proje bitirildi. 52 proje ise ihale aşamasındadır.  Bu projelerin değeri 1 milyar 225 milyon TL civarındadır. Bu yıl içn 320 milyon liralık bir ödenek tahsis edildi. Şu ana kadar bu rakamın 36 milyon lirası harcandı.” İfadelerine yer verdi.

 kor3

TOBB HİBESİYLE ÜNİVERSİTEMİZE AÇIK SPOR TESİSİ KAZANDIRILIYOR

Vali Elban’ın ardından konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 2017 yılı kapsamında planlanan projeler kapsamında şu bilgilere yer verdi:

““2017 yılı projeleri çerçevesinde ilk olarak açık spor tesisi-tribün inşaatımız gerçekleşecek. Bunun bütçe bedeli yaklaşık olarak 3 milyon liradır. TOBB’un hibesi ile 2500 metrekarelik alanda gerçekleştireceğimiz laboratuar binası projemiz var. 25 000 metrakarelik derslik ve ar-ge laboratuar inşaatı için 21 milyon bütçemiz var. Bunların dışında 2500 metrekarelik alt yapı geliştirme projemiz var.

Açık spor tesisi-tribün yapım projesi çerçevesinde 2416 kişilik tribün inşaatı çalışmaları devam ediyor. Bütçesi 2017 yatırım programında bulunuyor.

TOBB’un hibesi ile 2500 metrekarelik alanda gerçekleştireceğimiz laboratuar projesinin 23 Martta ihalesini gerçekleştirdik. İhale sonucunda yer teslimi yapılarak inşaat aşamasına geçilmesi planlanıyor.

H Blok projesinde son aşamaya gelindi. Yapılan binada akademik kullanıcılar ile koordineli şekilde devam etmektedir. Bu kompleks ofis, derslik ve ar-ge laboratuarı olarak hizmet edecek ve ihtisaslaşma merkezi olarak kullanılacaktır. Yani burası Ar-ge merkezi olacaktır.

Merkezi araştırma laboratuarının geliştirilmesi projesinde bina ve makine teçhizat bütçesi oluşturulmuştur. Şu aşamada mimarı çalışmalar yürütülmektedir. ”

kor4

YENİŞEHİR YOLU BU SENE TAMAMLANIYOR

Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Murat O. Armutlu ise Bilecik’te devam eden ve planlanan projeler hakkında ilgilendirmelerde bulundu. Şu anda devam eden 30 çalışma olduğunu söyleyen Armutlu Yenişehir Yolu’nun Bilecik kısmında kalan 3 kilometresinin bu sene tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Armutlu Şöyle konuştu:

“1966 yılında kurulan bölge müdürlüğümüz Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinde hizmet vermektedir. Yol ağımızın 450 kilometresinde Bilecik’te bulunmaktadır.  Bunun 216 kilometresi devlet yolu 246 kilometresi il olundan oluşmaktadır. Şu an 30 projede çalışma yapmaktayız. Bunların 5’i yol yapımı, 1’i kavşak diğerleri ise köprülü kavşak, bakım ve trafik güvenliği hizmetlerinden oluşmaktadır. Bu projelerin toplam maliyeti 174 milyon liradır.

kor5

Yenişehir-Bilecik-Osmaneli yol ayrımı ihalesindeki çalışmalar devam ediyor. Burada toplam 46 kilometrenin 19 kilometresi Bilecik ili sınırlarındadır. 2017 yılı içerisinde 3 kilometrelik alanı bitirmeyi hedefliyoruz. Toplam hedefimiz 5 kilometre. Bunun 2 kilometresi Bursa ili sınırları içerisindedir.  İlk hedefimiz Pelitözü yolundaki trafiği rahatlatmak olacak.

Osmaneli kavşağında ise bazı problemlerden dolayı çalışmalarımız yavaş yürüyor. Sene başında tek yönlü trafiği açmayı düşündük ama teknik olarak bunu gerçekleştiremiyoruz. Bunları 16 Nisan’a yetiştirmeye çalıştık ancak deplaseden dolayı süremiz uzadı. Şu anda çalışmalarımızdan kesinti yapmıyoruz, anayolu üst bölgeden açmayı düşünüyoruz. Nisan sonunda bu çalışmayı bitireceğiz.

Çalışmalarımız kamulaştırma çalışmalarından dolayı yavaş gitti. 20 Nisandan sonra bazı konularda anlaşmış olacağız.

Diğer bir işimiz Vezirhan yolu. Yatırım programımızda 4 kilometre gözüküyor. O yüzden 4 kilometresini ihale yapabiliyoruz. Kalan 2 kilometreyi de bölge şartlarıyla çözmeye çalışacağız. 4. Kilometrede dönüşü engelleyen bir konu vardı. Bu sene onu da halledeceğiz. Haziran ayına kadar da bitirmeyi hedefliyoruz.

Diğer bir projemiz İzmit-Mekece Yolumuz. Bu yolumuz toplam 28 kilometre uzunluğunda olup Bilecik ili sınırlarında 10 buçuk kilometre. Bunun toplamda 6 buçuk kilometresini bitirdik. Bunun ihalesini daha önceden yaşanan problemlerden dolayı feshetmek zorunda kaldık. 10 Mayıs’ta da burasının ihalesini gerçekleştireceğiz.

Devam eden projelerimizden birisi de Ankara-Bursa otoyolu. Toplam 204 kilometre bunun uzunluğu. Bugün itibariyle %60 oranında bir gerçekleşme sağlamışız. 2017 yılında projenin tamamı bitecek. Bunun 64 kilometresi Bilecik ili sınırları içerisinde.

kor6

“BARAJ DOLULUK ORANLARI GAYET İYİ”

DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal ise yaptığı sunumda barajların doluluk oranlarının çok iyi bir seviyede olduğunu dile getirerek “2003-2016 yılları arasında 20 adet taşkın koruma tesisi ile 5 ilçe; 22 köy, 4 mahalle ve  1230 dekara arazi taşkın zararlarından korunmuştur. 3 köprü ile yapıldı.

Bilecik iline 3 adedi gölet ve sulama 3 adet tesis inşa edilmiştir. Yatırım tutarı 22.376.000 TL olan bu tesisler ile 3.03 milyon m3 depolama ve 10 030 dekar alan sulamaya açılmıştır.

1000 günde 1000 gölet projesinin ardından 1070 günde 1071 gölet projesini hayata geçirmek için çalışacağız. Bu kapsamda İnhisar Çaltı Göleti, Osmaneli Soğucakpınar Göleti, Merkez Elmabahçe Göleti ve Sulaması, İnhisar Samrı Göleti ve Yenipazar Yukarıçaylı Göleti inşaatı devam eden projeler arasında yer alıyor.” İfadelerine yer verdi.

YILIN 2. İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin