YEŞİLAY’IN BAĞIMLILIKTAN KORUNMA EĞİTİMLERİ MİLYONLARA ULAŞTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığının bir numaralı risk faktörünün sigara olduğunu belirterek, bu ölümcül hastalığa yakalanmamak için sigarayı bırakmak gerektiğini bildirdi.

16 Kasım Dünya KOAH günü dolayısıyla açıklamalarda yapan Tekelioğlu, KOAH’ın önlenebilir bir akciğer hastalığı olduğunu KOAH’ın bir numaralı risk faktörünün sigara olduğuna işaret eden Tekelioğlu, “Öyle anladım ki tedavi aşamasında sigara bırakılsa dahi vücuda sigarayla birlikte işlenen zehirli maddelerin bu hastalığın tedavisini zorlaştırdığı bilinmektedir. KOAH’a pasif içicilerin de yakalanma riski çok yüksek. Burada özellikle sigara içilen ortamlarda bulunmanın etkisi çok fazladır.” ifadelerini kullandı.

Tekelioğlu, sigara dumanına maruz kalındığında da sigara kaynaklı birçok hastalığa yakalanma riskinin olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Sigara içmeyen birçok kişi sigara içenin dumanından pasif olarak etkileniyor, sigaradan salınan zehirli dumanı solumak zorunda kalıyor. Özellikle çocuklar pasif içicilikten en çok etkilenen grup. Bizler de özellikle sigaranın yasak olduğu yerlerde sigara içmeyenin hakkını korumak ve pasif içiciliğin zararlarını azaltmak amacıyla yapılan ihlali tek tuşla bildirebileceği Yeşil Dedektör mobil uygulamasını hayata geçirildiğini, telefon ya da tablete indirilen bu uygulamayla sigara ihlalini gören vatandaşımız Sağlık Bakanlığının denetim ekiplerine uygulamadan konum göndererek ihlali bildirebiliyor. Denetim ekipleri de mekâna gelip denetimi ve gerekli işlemleri yapıyor.”

Tütün ürünlerinin de KOAH’a sebebiyet verdiğini aktaran Tekelioğlu, “Nargile, puro, pipo gibi tütün ürünleri de KOAH’a yol açıyor. Bu ölümcül hastalığa yakalanmamak mümkün; kendiniz ve sevdikleriniz için sigarayı bırakın.

YEŞİLAY’IN BAĞIMLILIKTAN KORUNMA EĞİTİMLERİ MİLYONLARA ULAŞTI

Yeşilay’ın sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı hayat alanlarında yaş gruplarına göre özelleştirilmiş ve alan uzmanları tarafından hazırlanmış içeriklerle öğrencilere eğitim programları verilmektedir.

Ayrıca bağımlılıklardan kurtulmak isteyen kişilere (tütün, içki, kumar, madde ve teknoloji) YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezine müracaat ettikleri takdirde ücretsiz ve gizlilik esasına göre uzmanlar tarafından psiko-sosyal hizmet verilmektedir. 115 danışma hattını aramaları yeterlidir.” İfadelerini kullandı.

YEŞİLAY’IN BAĞIMLILIKTAN KORUNMA EĞİTİMLERİ MİLYONLARA ULAŞTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin