YENİ DEVLET HASTANEMİZİN TEMELLERİ ATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI ÖĞÜTKEN, “ERTUĞRULGAZİ’NİN MEKÂNINA YAKIŞIR BİR HASTANE OLACAK”

Ak Parti iktidarı ile birlikte birçok alanda olduğu gibi sağlık hizmetleri notasında çağ atlayan Türkiye’de ErtuğrulGazi’nin mekanına yakışır bir şekilde yapılacak yeni devlet hastanemizin temelleri Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in katılımlarıyla dün itibariyle atıldı.

dsc_0097

2019 YILINDA TAMAMLANIYOR

250 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin 2019 yılının başlarında biteceği müjdesini veren Bakan Yardımcısı Öğütken, “Ertuğrul Gazi’nin mekanına yakışan son teknoloji yararlanarak hazırlayacağımız bir hastane olacak” dedi.

dsc_0052

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yan tarafına yapılacak olan hastanenin temel atma törenine; Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vali Süleyman Elban, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Adli Yargı ve Adalet Kom.Başkanı Cengiz Doğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP Metin Yaşar, Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, kurum amirleri ve sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

dsc_1007

YILMAZ“YENİ HASTANENİN KAPALI ALANI 57.501,27 M2 OLACAK”

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende ilk olarak konuşan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz hastanenin gelişim süreci ve iç kapasitesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Son yıllarda ülkemizin büyümesiyle birlikte sağlık sektöründe de dünyanın takdiri kazanmış, dünya ülkeleri tarafından kabul görmüş bir büyüme ve gelişme  yaşanmaktadır. Sağlık sektörü koruyucu sağlık hizmetlerinden başlayarak en modern tedavi yöntemlerini rahatlıkla uygulayabilecek bilgi ve donanıma sahip personelleriyle ülke sınırlarımızın dışında dahi hizmet vermektedir.

Bugün de temelini atarak ilimize kazandıracağımız Bilecik Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binası, Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 250 yatak kapasiteli yatırıma alınmıştır. Bakanlığımızca ilimizde yapılması planlanan 250 yataklı Yeni Devlet Hastanesi arsa kamulaştırma işlemleri için 1.075.000,00 TL ödenek kullanmıştır. Kamulaştırılan alan 69.822 m2’dir. Bakanlığımız tarafından 2016 yılı Kasım ayı içerisinde ihalesi yapılmış olup sözleşme tarihi 01/03/2017’dir. Sözleşme bedeli 84.400.000,00 TL olarak kabul edilmiş olup sözleşme uhdesi Aras İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine kalmıştır. Yer teslimi 10/03/2017 tarihinde Bakanlığımız tarafından yüklenici firmaya yapılmıştır. Hastanenin kapalı alanı 57.501,27 m2 oturum alanı 8434 m2 dir. Polikliniklerin olduğu bölüm 4 kat yatan hasta bölümü 6 kattan oluşmaktadır. 180 açık 345 kapalı olmak üzere toplamda 525 araç kapasiteli otopark alanına sahiptir. Sözleşme tarihinden itibaren işin bitimine 750 iş günü verilmiştir.

250 Yataklık Bilecik Devlet Hatanesi bütün birimleriyle modern tıbbın tüm gerekliliklerini yerine  getirecek ve insanımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu itibarla hastanemizin yapımında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm devlet büyüklerimize şahsım ve Bilecikliler olarak teşekkürü bir borç biliyorum.”

dsc_0068

ELDEMİR“BİR SİYASETÇİ İÇİN EN GÜZEL GÜN TAKİP ETTİĞİ PĞROJENİN ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜĞÜ GÜNDÜR”

Yılmaz’ın ardından konuşan Ak Parti Bilecik Vekili Halil Eldemir ise, Bilecik’in kanayan yaraları Yenişehir yolu ve devlet hastanesi ile ilgili büyük ve sevindirici gelişmeleri yaşamaktan duyduğu mutluluğu belirterek şunları aktardı:

“Bir siyasetçi için en iyi gün herhalde takip ettiği bir projenin ete kemiğe bürünmeye başladığı, temelinin atıldığı gündür. Ama daha güzeli de hizmete sunulduğu gündür. 2015 yılında ülkemizde gerek sağlık alanında gerekse ulaştırma alanında yapılmış birçok güzel hizmetin milletimizin istifadesine sunulduğunu bütün vatandaşlarımız ile birlikte gördük.  O günlerde hemşehrilerimiz bizden 2 tane talebi vardı. Birisi diyordu ki 2007 yılında Yenişehir Yolu’nu yapmaya başladınız ama bir türlü tamamlamadınız. İkinci olarak da diyorlardı ki, Türkiye’nin her yerinde sağlıkta devrim yaptınız, Bilecik’te de sağlıkta hizmet noktasında çok güzel işler yaptınız. Bütün hastaneleri birleştirdiniz. Sosyal güvenlik noktasında hiçbir sıkıntımız kalmadı. Ama şu hastanemizi de güzel bir binaya kavuştursanız diyorlardı. İşte bugün şu anda üzerinde program yaptığımız, Bursa yolumuzun Bilecik kavşağı. İşte şu anda temelini atmaya çalıştığımız da 2015 yılında sözünü verdiğimiz hastanemizin inşaatı. Cenab-ı Allah hayırlısıyla tamamlanmasını nasip etsin. Bu güzel günümüzde bizleri onurlandıran sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve bir önceki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu Beyefendiye, Sağlık Bakanlığımızın bütün bürokratlarına ve bu projenin Türkiye’nin en güzel hastanelerinden biri si olması için Sağlık Müdürlüğümüz, Genel Sekreterliğimiz, hep birlikte yapmış olduğumuz güzel çalışma neticesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

dsc_0082

ELBAN, “BİLECİK MAKUS TALİHİNİ YENİYOR”

Eldemir’in ardından ise sözü Bilecik Valisi Süleyman Elban aldı. Bu hastaneyle birlikte Bilecik’in sağlık alanında bir çağ atladığını vurgulayan Vali Elban şöyle konuştu:

“Eski dönemlerde sağlık ihtiyacını gidermek için  paarası olan birçok vatandaşımız yurt dışına giderdi. Eski Türk filmlerinde ya da eski programlarda buna benzer sahneleri hep izlerdik.  Ama Allah’a şükürler olsun ki artık yurt dışından birçok insan bizim ülkemize tedavi için geliyor ve sağlık turizmi  açısından da ülkemiz ciddi girdi sağlayan ülkelerden birisi haline geldi. Bu açıdan bu turizmi tersine döndürememiş tek yer Bilecik’ti. Biz ise hala eski dönemdeki gibi diğer illere sağlık hizmeti almaya gidiyoruz. Maalesef bu makûs talihi de artık burada yeneceğiz diye düşünüyorum.

Ben Bilecik’e gelmeden önce de Yenişehir Yolu ve hastane konularını duymuştum. Bugün çok bereketli bir gün. Bir taraftan Rabbim gökten rahmet indiriyor, bir taraftan Yenişehir yol kavşağındayız, asfaltı da atılmaya başlandı. Öbür taraftan da hastanemizin temelini atacağız. Bu hastanenin ve sağlık sektöründeki gelişmenin mimarı başta Sayın Cumhurbaşkanımız,Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Hastanemizin ilimize ve civar illere hayırlısıyla hizmet etmesini temenni ediyorum. Memleketimize hayırlı olsun diyorum

dsc_0042

ÖĞÜTKEN,”ERTUĞRULGAZİ’NİN MEKANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE SON TEKNOLOJİDEN YARARLANILACAK”

Temel atma töreninde son olarak konuşan isim ise  Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken oldu. Sağlık Baknı Recep Akdağ’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Öğütken, “Sayın Başbakanımız, başka bir programı nedeniyle gelemedi ancak açılışa inşallah kendisi gelecek” dedi.

Türkiye ile birlikte Bilecik’in de sağlık alanında büyük gelişim kaydettiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Öğütken, şu ifadelerde bulundu:

Bu mübarek Cuma gününde temelini atarak Sağlık dağıtacağımız Ertuğrul Gazi’nin mekanına yakışan son teknoloji yararlanarak hazırlayacağımız hastanemiz, hizmet veren eski hastanemizden kapasitesi yüzde 100 arttırılarak 120 yataktan250 yatağa, kapalı alanı yüzde 400 arttırılarak 14.987 m2 den 59.501 m2ye çıkarılacaktır. Maliyeti 84 milyon Lira. Sözleşmesi de 01.03.2017 ‘de gerçekleşti.

Buraya kadar 1958 yılında yapılmış bir hastaneyle geldik. 48 olan poliklinik sayımızı 87’ye, yoğun bakımızı 21 olan sayıyı 39’a, rötgenimiz de eski hastanemizde 1 taneydi ama 6 taneye, ultrasonumuz 9 taneye, ameliyat odalarımız 5’ten 9’a, diyaliz cihazlarımız 17’den 21’e, çıktı. En önemlisi de bir helikopter pistimiz olacak. Diğer hastaneler ile de bu şekilde bağlantıyı kurmuş olacağız.

dsc_0009

2002 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı olarak sağlık hizmetlerinde memnuniyeti yüzde 100 artırdık. Arttırmaya devam edeceğiz. Bugün ülkemizde sağlık hizmetinin ulaşmadığı tek bir köy , tek bir mecra kalmadı. 38 uzmandan 113 uzmana, aile hekimliği hiç yokken  69 aile hekimine kavuştuk. Toplam sağlık personelimiz 716’ydı şu anda 2153 tane ilimizde hizmet eden personelimiz var. Toplam muayene sayımız 400 binden , 1 milyon 750 bine çıktı. Toplam yatak sayımız 278’den 35’e çıktı. Nitelikli yatağımız hiç yoktu. Şu anda 110 tane nitelikli yatağımız var.  112 Acil İstasyonumuz ilimizde 3 tane vardı şu anda 11 tane var. Bunlara hizmet eden ambulans sayımız da 3’ten 29’a çıktı. Rakamlarımızı gördünüz, hizmet eden sayımız artarak gitti. Önce insan dedik.

Verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak, hasta memnuniyetini daha da yukarılara taşımak  için istediği hekimi seçen, haklarını bilen, sağlık hizmetlerinden 24 saat kesintisiz yararlanan bir toplum oluşturmaya çalıştık. İste bu nedenle her geçen gün daha fazla sağlık kuruluşuna ihtiyacımız olmaktadır. Biz bu ihtiyacı karşılayabilmek adına sizlere yeni sağlık kuruluşları, Şehir hastaneleri inşa ediyoruz inşa etmeye devam edeceğiz.

Bugün hizmet vermediğimiz hiçbir yer yok. 640 bin çalışanımızla çevre ülkelerimizle birlikte 1 milyon 650 bin kişiye her gün  hizmet veriyoruz ve devam edeceğiz.”

dsc_0087

Konuşmaların ardından Bilecik Müftüsü Necati Akkuş tarafından yaptırılan dua ile temel atım töreni gerçekleştirildi.

YENİ DEVLET HASTANEMİZİN TEMELLERİ ATILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin