YAZARLARDAN PAZAR ESNAFININ DUA GELENEĞİNE ÖVGÜ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Bozüyük Kitap Günleri” kapsamındaki fuara katılan yazarlar, pazar esnafının Salı ve Cumartesi günü gerçekleştirdiği “Pazar Duası” geleneğinden övgü dolu sözlerle bahsettiler.

Bozüyük Belediyesi Kapalı Pazar yerinde her Salı ve Cumartesi günü pazar yerinin açılışı öncesinde pazar esnafı tarafından yapılan duaya şahit olan ve kitap günleri kapsamında pazar alanında bulunan yazarlar, geleneğin son derece önemli ve mutlu edici bir uygulama olduğunu ifade ettiler. Uygulama ile ilgili olarak memnuniyetlerini sözlü olarak ve sosyal medya aracılığı ile dile getiren yazarlar, bu geleneğin hayata geçirilmesinde emeği olan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler.

Araştırmacı yazar Sadeddin Özgür sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada”Geçen Cumartesi sabahı tüylerime kadar ürperdim. Dahası çok mutlu oldum.”Bozüyük Kitap Günleri” etkinliği için bulunduğum Bozüyük fuar alanında birden pazar duasına başlandı. Bunu işitmek ve eskilerden gelen ahilik geleneğinin sürdürülmesi beni çok etkiledi, bu vesile ile yapılan dua için  Bozüyük Belediyesi’ne ve özellikle Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

YAZARLARDAN PAZAR ESNAFININ DUA GELENEĞİNE ÖVGÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin