YAŞAR; “O OLAYDA EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI DUYAN BENİM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar değerlendirmede bulundu.

Bilecik Arena programına katılan ve  sorulan bir soru üzerine  geçtiğimiz Nisan ayında yapılan İl Genel Meclis seçimlerinde Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İl Genel Meclis üyelerinin Ak Partili Başkan Osman Yılmaz’a açık destek verdiklerini ve bu konu hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine;” O olaydan en büyük rahatsızlığı duyan benim” dedi.

“OSMAN YILMAZ İLE ANLAŞTIK AMA…”

CHP İl Başkanı Metin Yaşar adı geçen seçimler öncesi grup kararı almadıklarını ancak yine de CHP’li üyelerin boş oy kullanabileceklerini belirterek Meclis Başkanı Osman Yılmaz ile Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimleri konusunda anlaştıklarını ancak Ak Parti yönetimleri tarafından bunun kabul görmediğini aktardı.

HÜSEYİN ELMAS BAŞKAN OSMAN YILMAZ OLACAK DEDİ

CHP İl Genel Meclisi Grup sözcüsü Hüseyin Elmas ile de bu konuyu  görüştüklerini söyleyen İl Başkanı Yaşar, Hüseyin Elmas tarafından; “başkanım belli oldu zaten Osman Yılmaz Meclis Başkanı olacak” dendiğini kaydetti.

İl Başkanı Metin Yaşar’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

O olaydan en büyük rahatsızlığı duyan insanlardan birisi benim il genel meclisi üyelerimiz bu tavrı yaptıklarında. Ama şu var biz daha önceki seçimde millet ittifakı olarak kendi adayımız Hüseyin Elmas’ı çıkarttık. Ama biliyorsunuz millet ittifakının 9 cumhur ittifakının 12 sanırım il genel meclis üyesi var. Ve orada ittifak olarak birlikte miyiz değil miyiz onun sınavını vermek açısından İyi Parti ile birlikte hareket ettik. İyi partili bizim 9 tane meclis üyemiz var 9 tanesini Hüseyin elmas aldı gerisini Osman Yılmaz aldı.

Şimdi bu son seçime geldiğimiz zaman bunu arkadaşlarımızla değerlendirdik ve bu meclis başkanlığı için farklı formüller aradık. Siyasetende girişimlerimiz oldu ama bunda başarısız olduk. Cumhur ittifakından bir veya iki tane arkadaş alıpta millet ittifakına çekebilir miyiz düşüncesiyle bir takım çalışmalarımız oldu. Başarısız olunca biz grup toplantısı yapmadık bu konu ile ilgili. O günde zaten 1 Nisan İnönü törenleri vardı ben törenlere gittim. Hatta bizim grup sözcümüzde Hüseyin Elmas’ta o törenlerdeydi. Öğleden sonra da seçimler olacaktı, Hüseyin var mı bir sıkıntı dedim ‘Yok başkanım bir sıkıntı zaten belli oldu artık şekil’ dedi. “Osman Yılmaz meclis başkanı olacak” dedi. Grup kararı almadık bu konu ile ilgili. Ama “en azından hepiniz boş oy kullanabilirdiniz” dedik.

Şu da oldu akabinde de köylere hizmet götürme birliği seçimleri vardı. Osman beyle konuşun bak biz böyle hareket ettik bir sıcaklık gösterin. Çünkü bu kenti hep birlikte yönetiyoruz, bizde sana destek verdik en azından köylere hizmet götürme birliğinde bir sizden olsun bir bizden olsun şeklinde bir öneriyle gidin ve bunu telafi edelim” dedim. Osman bey bunu kabul etti, çok güzel olur ama ben buna tek başıma karar veremem partime götüreceğim dedi ve parti organlarından da bizim bu isteğimiz kabul edilmedi.

 

İLGİLİ HABER

YAŞAR; “O OLAYDA EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI DUYAN BENİM”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin