Vali Şentürk; “Bilecik’te topyekun spor yapacağız. Spor yaparak büyüklerimizde sigarayı bırakacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te ”Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen kutlamalarda, kişinin ekmeğini kazanıyorsa o işi amatörce yapmasının yeterli olmayacağını belirterek, hayatını o işten kazanan kişinin profesyonel olması gerektiğini ifade etti.

Sporun hangi dalı olursa olsun yeteneklerine uygun olanların sporla uğraşması gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Sağlığımız için spor yapmalıyız. Hareketli yaşamanın yolu spor branşıyla ilgilenebilmektir. Bilecik’te, 36 bin öğrenci ve 18 bin üniversite öğrencimiz var. Geleceğimiz sizler olacağınız için sağlıklı ve donanımlı olmalısınız. O zaman gençlerimizin en az bir spor dalıyla amatörce ilgilenmesi gerekir. Bunun için okullarımızdan başlayarak, her öğrencimizin mutlaka bir branşla ilgilenmesini istiyoruz. Bunun semerilerini uygulamalarda göreceksiniz. Kendim, spor branşlarının çoğunluğunu yaptım, yapmaya devam ediyorum. Bilecik’te spor alt yapımız iyi durumda. Annelerimize babalarımıza yaptıracağız, en basiti yürümek. Bilecik gibi doğa güzellikleri ziyadesi ile olan yeşillikler içerisinde 35 tane göleti olan bir yerde hiçbir şey yapamayan yürür, 3-5 kilometre yürür. Bilecik’te topyekun spor yapacağız. Spor yaparak büyüklerimizde sigarayı bırakacak. Söylemlerimizle, eylemlerimiz örtüşürse o zaman hepimiz birer örnek insan oluruz. Spor yapan ve yaptıran arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bilecik’te sporu en iyi noktaya getireceğiz.”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken, enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağladığını ifade ederek, ”Spor kuralları uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.” dedi.

Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun ise; ülke genelinde olduğu gibi bizlerde Amatör Spor Haftası kutlaması heyecanı içerisinde olduklarını anlatarak, “Burada amaç; 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek ve spor kültürü oluşturmak. Bizler spor ve sporcunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor Bakanlığımız bu konuda oldukça hassas. Spor faaliyetlerinin gelişmesi, sporcu ve başarı sayısının artması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde çok sayıda branşta milli seviyeye ulaşmış sporcularımız var. Gayretimiz milli sporcu sayısını arttırmak. Unutulmamalıdır ki; milli ve profesyonel sporcunun temeli amatör spordur. Amatörlerin başarısı, o ilin ulusal düzeydeki başarı çıtasının yukarıya çıkması demektir.’’ ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, halk oyunları ve sportif gösterilerinin ardından Vali Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Rahmi Köse’nin sporda yılın ”En”lerinden Özbekistan’da Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonasında Dünya üçüncüsü , İspanya’da Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Avrupa ikincisi Zeynep Nur Sarıçiçek’e, Kyokushin Karate 1. Türkiye Kupası ve Büyükler Açık Siklet Türkiye Şampiyonası Türkiye birincisi ve Kyokushin Karate Balkan Şampiyonası Balkan ikincisi Birol Talha Şen ile ve antrenörler Güven Tanyeri, Yılmaz Durmuş ve Ayşe Nur Çolhan’a plaket ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe ailelerin katılımının yüksek olmasının yanında düzenlenen gösteriler büyük beğeniyle izlendi.

Vali Şentürk; “Bilecik’te topyekun spor yapacağız. Spor yaparak büyüklerimizde sigarayı bırakacak”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin