Vali Şentürk, “Aile bütçesine katkı sağlayacak meslekler öğrenmeliyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Halk Eğitim Merkezi’nce 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Bilal Şentürk, Halk Eğitim Merkezi’nde serginin açılışında, Bilecik’in tarihinin yanında farklı zenginli ve güzellikleri olan özel bir şehir olduğunu belirterek, önemli görev ve sorumluluğu alan kişiler olarak eğitim başta olmak üzere her alanda Bilecik’i en iyi noktaya taşımak için çalışmaları gerektiğini kaydetti.

 

Hem tarihe karşı bir borçlarının hem de millete karşı borçlarının bulunduğunun altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Halk eğitim faaliyetlerinde birincisi meslek edindirmek. Topluma kazandırmak, toplumun ondan faydalanabileceği bir hale getirmek gibi bir mükellefiyetimiz var. Zor bir iş, çok kolay değil. İnsanlara bilmediklerini öğretmek. Bilgiye ulaşmak zor değil bu çağda. Bu bilgiyi doğru seçebilmek ve bunu kullanabilir hale getirmek marifet. Dolaysıyla Halk Eğitim Merkezlerimizde, okullarımızda hedefimizi buraya yönlendirmek zorundayız. Bilgiyi aldığımız an ondan yararlanabilir hale dönüştürebilmemiz gerekiyor. Zamanı doğru değerlendirmeliyiz. Aile bütçesine katkı sağlayacak meslekler öğrenmeliyiz. Bilecik’in kendi sanatsal ve kültürel değerleri olması lazım. Ekonomik anlamda ticarileşebilen çok özel ürünler ortaya koyabilmeliyiz. İlimizi temsil edebilecek örnek ürünler ortaya koyarak, ekonomisine de katkı sağlayalım. Kurslarda kendilerini geliştiren kursiyerlerimizin, kendi işlerini kurarak ekonomik hayata katılmalarını istiyoruz.”

 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır da İl Milli Eğitim Teşkilatına verdiği desteklerden dolayı Vali Şentürk’e şükranlarını sunarak, Vali Şentürk’ün kendilerine önderlik yaptığını ve diğer illere örnek olacak bir çok projeyi uygulamaya koyduğunu söyledi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Fatma Cansız ise hayatın her döneminde kişilerin mutlaka öğrenmeye ihtiyaç duyduğunu ve hayat boyu öğrenmenin daha ileri gidebilmesi için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

 

Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri ve beraberindekiler, kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri gezerek, usta öğretici ve kursiyerlerden bilgi aldı.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Şentürk, “Aile bütçesine katkı sağlayacak meslekler öğrenmeliyiz”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin