Üniversiteden depremzede öğrencilere sonsuz hizmet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kütüphanesini depremzede öğrencilere açtı. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, depremzede öğrencilerin 7/24 üniversite kütüphanesinin tüm olanaklarından yararlanabileceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ederken, Şeyh Edebali Üniversitesi bölgeden Bilecik’e göç eden öğrencilere kapılarını açtı.

“TÜM ALTYAPIYI AYARLADIK”

Üniversite kütüphanesinin tüm imkanlarının depremzede ve başka illerde okuyup Bilecik’te ikamet eden ve eğitimini online şekilde devam ettiren öğrencilere açıldığını söyleyen Rektör Beydemir şöyle konuştu:

“Malumunuz, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerinde de büyük oranda hissedilen ve büyük bir yıkıma yol açan bir deprem felaketi meydana geldi.

Yüksek öğretimde de deprem süreciyle birlikte biliyorsunuz ki online eğitime geçildi. Online eğitim tabi ki deprem bölgesinde olan öğrencilerimiz o bölgede olmayan ama ondan etkilenen ailelerin etkilendiği öğrencilerimiz var. Online eğitimin önemi buradan da ciddi anlamda görülmektedir.

Tabi deprem bölgesinde deprem sonrasında buralara göç eden, Bilecik’e gelen öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerin eğitim süreçlerini devam ettirmeleri gerekiyor. Dolayısıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak yaklaşık 70 bin basılı kaynağa sahip olan ve bunun yanı sıra dijital kaynaklara sahip olan önemli bir kütüphaneye sahibiz. Bu kütüphanemiz 7/24 öğrencilerimize hizmet vermektedir. Zaten kendi öğrencilerimiz için de böyledir 7/24 salonlarımız da. Bizde bir proje daha geliştirerek, ‘Kütüphane sizin ikinci evinizdir’ diyerek hem depremden etkilenmiş öğrencilerimize  hem de depremle alakası olmayan ama başka bir üniversitede okuyan ve Bilecik’te ikamet eden öğrencilerimize kütüphanemizin kapılarını açtık. Bu öğrencilerimize çay-kahve de ikram ederek 7/24 burada derslerini çalışabilecekleri, kitaplarını okuyabilecekleri, hatta buradan online derslere girebilecekleri bir pozisyonu ayarladık.”

“ŞU AN UZAKTAN EĞİTİM SİTEMİNE GEÇMELERİNE DE DESTEK OLMUŞ OLACAĞIZ”

“Öğrencilerimiz Bilecik Şeyh Edebali Kütüphanesine gelerek bu kaynaklardan istedikleri şekilde istifade edebilirler” diyen üniversitenin kütüphane sorumlusu Gülden Çavdar ise şu şekilde konuştu:

“Yükseköğretim de okuyan depremzede öğrencilerimizin nasıl ki, Bilecik Şeyh Edebali üyeleri kütüphanemizin bütün olanaklarını kullanıyorsa aynı şekilde depremzede öğrencilerimizin de bütün olanaklardan faydalanmalarını istiyoruz.

Nedir bu olanaklar? 70 bin hali hazırda kitabımız var. Aynı şekilde öğrencilerimiz nasıl kullanıyorlarsa depremzede öğrencilerimiz de Bilecik Şeyh Edebali Kütüphanesine gelerek bu kaynaklardan istedikleri şekilde istifade edebilirler. Bunun dışında şu an 370 bini aşkın elektronik kitabımız var. Aynı şekilde internet altyapımızı da onlara sunduğumuz için bu kitapları da kullanabilirler. İstiyorlarsa abone olduğumuz süreli yayınlardan faydalanabilirler. Şu anda fiziksel durumlarını tam tahmin edemiyoruz ama eğer kendi bilgisayarları, donanımları varsa onlara internet altyapımızı sunacağız. Yok ise de kendi internet merkezimizi onlara açıp bilgisayar temininde de bulunmuş olacağız ki belki de şu an uzaktan eğitim sitemine geçmelerine de destek olmuş olacağız.”

Üniversiteden depremzede öğrencilere sonsuz hizmet
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin