Üniversite Öğrencileri Şehir Merkezine Yürüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı öğrenciler, minibüs ücretlerine yapılan zamlara ve araç sayısının yetersizliğini savunarak tepkiçerek şehir merkezine yürüdüler.

 

Geçtiğimiz hafta 1,5 lira olan minibüs ücretlerinin 1,75 liraya çıkması nedeniyle zorlandıklarını öne süren bazı öğrenciler, minibüs sayısının da az olmasını gerekçe göstererek, sosyal medyada tepkilerini gösterdi.

 

Üniversite öğrencileri, yaptıkları açıklamada, “1,5 lira iken 1,75 lira oldu. Tüm öğrenciler mağdur olduğu için biz de sesimizi duyuralım dedik. Şu anda kuyruk oluştu, biz de şehir merkezine yürümeye karar verdik. Minibüs sayısının arttırılmasını istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, sorunumuza çare bulsunlar.” diyerek tepkilerini gösterdi.

 

M Plakalılar Derneği Başkanı Tuncay Gülay ise  öğrencileri mağduretmediklerini belirterek, “Dakikada bir kalkan araçlarımız var, minibüsler çarşı merkezine boş gidiyor. Pazartesi fiyatlara zam geldi, öğrenciler sosyal medyada buna tepki gösterdi. Onların can güvenliği bizim için çok önemli, elimizden gelini yapıyoruz. Fakat arkadaşlarımızı çok kışkırtıyorlar, sosyal medyada kötü kelime kullanmalarını istemiyoruz. Bu geçici bir durum, araç sayımızı da arttırdık.” dedi.

 

Öte yandan bazı öğrencilerin üniversite kampüsünden şehir merkezine yürüdüğü, bazılarının da otostop çektiği görüldü.

Üniversite Öğrencileri Şehir Merkezine Yürüdü
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin