ÜN:” MUHARREM İNCE İPİ GÖĞÜSLEYECEKTİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik 18. Dönem Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) üyesi Tayfur Ün ile yaklaşan 24 Haziran seçimleri ile ilgili röportaj gerçekleştirdik.

“YAŞAR KARDEŞİM DAHA İYİ BİR YERLERE GELİR BİZLER DE BUNUNLA GURUR DUYARIZ”

Siyasette büyük tecrübeleri olan, bugüne kadar ki yapılan yerel ve genel  seçimleri önceden iyi tahlil  ederek seçim sonuçlarını kestiren, sahada ve mitinglerde vatandaşın nabzını tutarak siyasette önemli bir miheng taşı olma özelliği bulunan,Bilecik’in  Gölpazarı ilçesinde  yetişmiş, dönemin SOSYAL DEMOKRAT HALKÇI PARTİ  (SHP) Genel Başkanı Prof.Dr.Erdal İnönü ve CHP Genel Başkanı  Deniz Baykal ile uzun yıllar siyasette birlikte olan Tayfur Ün Erhan Toka’nın sorularını cevaplayarak önemli mesajlar verdi.

Ün konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tura kalacağını belirterek ikinci turda Muharrem İnce’nin ipi göğüsleyeceğini ifade etti.

Tüzün’ün TBMM’de önemli görevler üstleneceğinin de altını çizen 18. Dönem Bilecik Milletvekili Tayfur Ün ile Erhan Toka’nın Röportajı:

TOKA:” SEÇİMLERE ÇOK AZ GÜNLER KALA GÖRÜŞLERİNİ ALMAK İSTİYORUZ SAYIN ÜN”

ÜN: “Ülke genelinde Muharrem İnce mevcut Cumhurbaşkanıyla atbaşı gidiyor. Yani dipten gelen dalga bu seçimde çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını ortaya koyuyor. Ben seçimin ilk turda biteceğine kanaat getiremiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalır.

TOKA:” PEKİ İKİNCİ TURDA NE OLUR?”

ÜN:” İkinci turda Muharrem İnce, İYİ Parti, Saadet Partisi ve AKP tabanı, ayrıca Doğu ve Güneydoğu İlleri kesinlikle Muharrem İnce’yi destekleyecekler. Böylece Muharrem İnce ipi göğüsleyecek ve13. Cumhurbaşkanımız olacak. Ben buna yürekten inanıyorum.

TOKA:” BİLECİK GENELİNİ DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ SAYIN ÜN?”

ÜN:” Bilecik’te Bilecik Merkez İlçe, Gölpazarı, Bozüyük’te CHP açık ara önde gidiyor. Bilecik’te CHP’nin bir Milletvekili çıkarması kesin. İkinci Milletvekilliği için de İYİ Parti ve AKP çarpışıyor. İYİ Parti ikinci Milletvekilliği göğüsleyebilir. Seçime yakın bir zaman kala tahminlerim kısaca böyle.

TOKA:”  DİYELİM Kİ CUMHURBAŞKANI MUHARREM İNCE OLDU ANCAK PARLEMENTODA FARKLI BİR TABLO OLUŞTU. BUNA GÖRE TÜRKİYE’Yİ NASIL BİR GELECEK BEKLİYOR SİZCE?”

ÜN:” Muharrem İnce kaliteli bir siyasetçidir. Çok geniş bir kadrosu vardır. Ben bu kadronun %90’nını yakınen tanıyorum. Bu kadro kesinlikle bu parlemento aritmetiğini çözer ve Sayın İnce bir dahaki seçimlere kadar bu parlemento aritmetiğiyle, bu kadrolarla bir dahaki seçimlere kadar gider ve başarılı olur.Ben buna yürekten inanıyorum.

TOKA:” SİZ SAYIN ERDAL İNÖNÜ İLE VE SAYIN DENİZ BAYKAL İLE UZUN YILLAR MİTİNGLERE KATILDINIZ. MİTİNG ALANLARINI İYİ OKUYAN BİRİSİNİZ. MUHARREM BEYİN MİTİNGLERİNİ NASIL YORUMLUYORSUNUZ TAYFUR ABİ?T

ÜN:” En son Sayın İnce’nin Hatay mitingini anlatayım size. Biz orada en son Sayın Deniz Baykal ile miting yapmıştık. Daha önce de Erdal beyle de iki defa yapmıştık.Ben o Hatay’ın alanını gayet iyi biliyorum.Olağanüstü bir kalabalık vardı, insanlar binaların çatılarından izlediler mitingi, süper.Müthiş, tek kelimeyle böyle bir şey yok.Gerçekten dipten gelen dalga bu.Dalga dalga büyüyor bu iş.Bütün alanları biliyorum, Bursa’yı, Eskişehir’i, İstanbul’u, Kocaeli’yi, Sakarya’yı..Buralarda onlarca defa miting düzenledik.Otobüsün üzerinden bunları çok kesin görüyorum.Sayın İnce onlardan kat ve kat büyük mitingler yapıyor.Sayın İnce İnşallah Allah’ın izniyle, Milletin desteğiyle 13.Cumhurbaşkanı olacaktır.

TOKA:” 23 HAZİRAN İSTANBUL MİTİNGİNE MUHARREM BEY EN AZ İKİ MİLYON KİŞİ İSTİYORUM DİYOR. SİZCE İSTANBUL MİTİNGİ NASIL GEÇECEK? AYRICA SEWÇİMDEN ÖNCEKİ SON MİTİNGDE MUHARREM BEYİN TOPLUMA ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEĞİNE İNANIYOR MUSUNUZ?”

ÜN:” Elbette ki verecektir. Çok güzel şeyler söyleyecektir. Topluma çok önemli mesajlar verecektir. Radikal şeyler söyleyecektir. İstanbul mitinginin tarihte en büyük mitinglerinden biri olacağına yürekten inanıyorum. Alan zirve yapacaktır ve 3-4 milyona yakın insan olacaktır mitingte.Ben de katılacağım büyük İstanbul mitingine.

TOKA:” MUHARREM BEYİN EKİBİNDE ÇALIŞMA TEKLİFİ GELİRSE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ?”

ÜN:” Muharrem beyin ciddi bir ekibi var.Kamu görevlilerinin hazırlanması şimdiki bişey değil.Bu çalışma yıllardan beri devam ediyor.Bizim arkadaşlarımızın hepsinin beyninde, kafasında, yazılmış durumda.Biz fahri olarak her türlü desteği veriyoruz.Ben yıllardan beri de Muharrem beyle görüşürüm, her türlü desteği veriyorum.Meclisteki ve diğer bütün danışmanları arkadaşımdır.Bu seçimde de zaman zaman telefonla onlara ulaşıp bazı şeyleri aktarmışımdır.Onları da kullandılar seçimlerde zaten.Ben bundan büyük memnuniyet duyuyorum.Yani bana görev verip vermemsi hiç önemli değil. Önemli olan gerçekten yuırtsever Türk halkı artık bu iktidardan, bu yönetimden bıktı. Kesinlikle ve kesinlikle Atatürk ilkeleri doğrultusunda yurtsever, vatan sever, demokrat kadrolar göreve gelecek. Liyakatlılar gerçek yerlerini alarak ülke yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Ben buna yürekten inanıyorum.

TOKA:” MUHARREM BEY’İN SAYIN TÜZÜN’LE HUKUKUNU BİLİYORUZ.İNCE CUMHURBAŞKANI OLUNCA TÜZÜN’Ü HANGİ GÖREVDE DEĞERLENDİRİR SİZCE?”

ÜN.” Onu tam bilemiyorum ama, Yaşar kardeşim heralde TBMM’de önemli bir görev alacaktır diye düşünüyorum. Bakanlar kurulu konusunda da sanırım kabineyi Sayın Kılıçdaroğlu ile beraber yapacaktır Sayın İnce.Parlemento dışından bakanları seçeceği için o konuda henüz bişey söylemek henüz erken.O Pazar günü akşamından sonra belli olur.İnşallah daha iyişeyler olur.Yaşar bey kardeşimiz de daha iyi bir yerlere gelir, bizler de bundan gurur duyarız.

TOKA:” Tayfur abi, beni kırmayıp sorularımı içtenlikle ve samimiyetle cevaplandırdığın için çok teşekkür ederim .Değerli hocam Meral Ün ve Yiğit kardeşime çok selamlar ederim.Saygılarımla Tayfur Abi…

 

ÜN:” MUHARREM İNCE İPİ GÖĞÜSLEYECEKTİR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin