Uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele günü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 26 Haziran ”Uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele günü” etkinliği düzenlendi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Bilal Şentürk, Belediye Çay Bahçesi önünde bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantları İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin ve daire müdürleri ile gezerek incelemede bulundu.

 

Akciğer hacmi ölçüm cihazıyla test yaptıran Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Uyuşturucu kullanımı, insan sağlığına verdiği zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getiren önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarındandır. Uyuşturucu madde kullanan kişilerin danışmanlık, arınma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, tedavilerinin sağlanması ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandırılması mücadelenin vazgeçilmez unsurlarıdır. Uyuşturucu ile mücadelede temel amacımız, uyuşturucu maddeyle hiç tanışmamış kişilerin korunmasıdır. Gençlerin korunması için madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almalarının ve bilinçlenmelerinin sağlanması gerekmektedir.”

 

İl Sağlık Müdürü Keskin de başta Valilik olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile oluşturulan ”Bağımlılıkla Mücadele Kurulu” üyesi olan kurumlarla beraber hem birey hem toplum açısından maddi ve manevi kayıplara sebep olan tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımını ve ayrıca teknoloji bağımlığı, kumar gibi kötü alışkanlıkları önlemek için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini bildirdi.

 

Etkinlik, ”Bağımlı olma özgür ol” sloganıyla balon uçurarak bağımlılıkla mücadele konusuna dikkat çekilmesi ve vatandaşlara uyuşturucu kullanımının zararlarını anlatan broşürlerin dağıtılmasıyla sona erdi.

 

Ayrıca Vali Şentürk başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda, ”Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu” toplantısında il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele günü
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin