Tüzün’den İNCE Mesaj mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜZÜN’DEN İNCE BİR MESAJ MI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı konuşmada İNCE bir mesaj mı verdi?

Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma programında bir konuşma gerçekleştiren Tüzün konuşmasının son bölümünde “Yaşasın Laik, Demokratik Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerini tamamladı.

Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketine katılıp katılmayacağı kamuoyunda ve siyasi çevrelerde sıkça konuşulan Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasının son bölümünde verdiği mesajla siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisinde devam edeceği, Muharrem İnce’nin Memleket Hareketine sıcak bakmadığı yönünde yorumlandı.

Tüzün konuşmasında Uğur Mumcu ve onun gibi değerli isim ve değerleri her zaman koruyacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“OCAK AYI TÜRK SİYASİ TARİHİNDE İYİ ANILMAYAN BİR TARİHTİR”

‘’Ocak ayı Türkiye siyasi tarihinde aslında iyi anılmayan bir tarihtir. Çünkü ocak ayında Türkiye aydınlanmacılarının katledildiği bir aydır. Başta Uğur Mumcu olmak üzere Emniyet Müdürlüğümüzü yapan Gaffar Okkan, Türk Siyasi tarihinin değerli ismi İsmail Cem gibi değerli isimler katledilmiştir. Bizim gibi laik, demokratik Cumhuriyeti, çağdaş bir ülke yönetme anlayışında olanlar hep bu mücadelenin içinde olmuşlardır. O nedenle Bilecik’imizde Bahçelievler Mahallesinde, sene yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılında bu şehre belediye başkanlığı yaptığımızda bu mahallemize 11 dönüm üzerine kurulu bir park yapmıştık ve bu park o zaman Bilecik’te belki de alan olarak en büyüğüydü. Bölge yeni gelişmekte olan bir mahalleydi.

“MECLİSİMİZDE OYBİRLİĞİYLE UĞUR MUMCU İSMİNİ VERMİŞTİK”

Parkın ismini de belediye meclisimizde oy birliğiyle aldığımız karar ile Uğur Mumcu Parkı adını vermiştik. Bu parkımızın açılışına o zaman Genel Başkan Yardımcımız olan Ali Dinçer beyefendi açılışına katılmıştı. Bu bölgede yaşayan ve şehir dışından askeri birliğine gelen misafirlerin oturabildiği ve dinlenebildiği bir yer olmuştu. Ancak 2004’te yerel idare el değiştirince bunu üzülerek söylüyorum, tam 13 yıl boyunca isminden olsa gerek bu parka en ufak bir restorasyon ve tadilat yapılmamıştır.

YAŞASIN LAİK CUMHURİYET, YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Bu değerleri korumak bu değerli insanları düşüncelerini ilelebet sürdürmek hepimizin görevidir. Yaşasın Laik demokratik Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” 

Tüzün’den İNCE Mesaj mı?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin