TÜZÜN: “SONUÇ BELLİ OLMUŞTUR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Bayırköy Beldesi’nde oy sayımında önde çıkan Başkan adayı CHP’li Aykut Dilsiz’e yapılan itirazlar nedeniyle mazbata verilmediği iddialarına tepki gösteren CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, “Sonuç şekillenmiştir, sonuç belli olmuştur, bu sonuca saygı duymak gerekir.” dedi.

Bilecik’in 3 beldesinden birisi olan Bayırköy’de iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine; Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı seçilen Aykut Dilsiz,Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam, Belde Başkanı Osman Kaygısız,Partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yerel Seçimlerde, AK Partili adayı Burak Erberber’e karşı CHP’li Aykut Dilsiz başarı sağladı. Fakat İlçe ve İl Seçim kurullarına yapıldığı iddia edilen itirazlar nedeniyle Dilsiz’e mazbatası verilmedi.

“HEP BİRLİKTE SAYGI DUYDUK”

Düzenlenen iftar yemeğinde duruma tepki gösteren CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün şu şekilde konuştu: Güzel ve mübarek gecede sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Ramazan ayımızın hepimize; sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Kıymetli hemşerilerim kısa bir süre önce mahalli idareler seçimi gerçekleştirdik. Bu seçimde Bayırköylü hemşerilerimiz olmak üzere ilimizin 8 ilçesinde, 2 beldesinde ve Türkiye’nin 81 ilinde demokrasi yarışı gerçekleşti. Bu demokrasi yarışında siyasi partilerimizin demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerimizin adayları vardı. Vatandaşlarımız, yurttaşlarımız kendi hür iradeleri ile gidip bir kenti, bir beldeyi, bir ilçeyi, bir ili veya bir büyükşehir belediyesini kimin yöneteceğine karar verdi. Bu karara hep birlikte saygı duyduk.

“HALKIMIZIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN YANA KARAR VERDİ” İstanbul’umuzda, Ankara’mızda, İzmir’imizde Türkiye’mizin birçok büyükşehir belediyesinde, il belediyelerinde ve ilçe belediyelerinde bu seçimlerde halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana karar verdi, tercihini bu yönde kullandı. İl Belediye Başkanımız sevgili Melek Mızrak Subaşı’nı, Bozüyük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun dün ve bugün itibariyle mazbatalarını aldık. Belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz mazbatalarını aldı.

“AYKUT DİLSİZ BAYIRKÖY BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR”

Elbette siyasi partilerimizin yasal hakları vardır. Bu yasal haklarını kullanarak Bayırköy Beldemizdeki rakip partimizin siyasi temsilcileri sayımların tekrar yapılması noktasında İlçe Seçim Kuruluna müracaat ettiler. İlçe Seçim Kurulumuz, Bayırköy Beldemizde sayımları tekrar yaptı. Bu sayımların sonucunda sonuç değişmedi Aykut Dilsiz Bayırköy Belediye Başkanımızdır. İl Seçim Kuruluna yine siyasi rakibimiz tarafından yapılan itiraz reddedildi. Dolayısıyla takvim tamamlanmıştır. Şimdi Bayıköy’ümüzün kaybedecek zamanı yoktur. Yüksek Seçim Kurulu’na gitmenin anlamı olmadığını düşünüyoruz. O nedenle yeni belediye başkanımızın ve belediye meclis üyelerimizin derhal mazbatalarını verilip göreve başlamasında Bayırköy için, demokrasi için ve Bayırköylü halkımızın tercihi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

"SONUÇ BELLİ OLMUŞTUR"

Rakip partimizin yetkililerine bir kez daha seslenmek istiyorum, sonuç şekillenmiştir, sonuç belli olmuştur, bu sonuca saygı duymak gerekir seçilen arkadaşlarım da en kısa zamanda göre başlaması gerekir diye düşünüyoruz. Sevgili hemşerilerim, kıymetli Bayırköylüler, bu güne kadar bu güzel beldeye hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza, 1980 sonrası seçilen bütün belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her birinin kendine göre hizmetleri olmuştur. Son Belediye Başkanımız sevgili Mustafa Yaman kardeşim de 3 dönem burada bu kentte Belediye Başkanlığı yapmıştır. Bu kente verdiği hizmetlerden ve katkılardan dolayı kendisine de teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bu dönem Bilecik il belediye başkanlığında tercih kullandı, çok demokratik bir yarış gerçekleşti. Büyük olgunluk içerisinde seçimlerimizi tamamladık.

"Siyasette bazen kazanın kaybedersiniz, bazen kaybedince kazanırsınız."

Seçimlerden sonra kendisini bizzat telefonla aradım, bu olgunluğu ve demokrasi örneğini gösterdiği için kendisini tebrik ettim. Şu an burada olsaydı kendisiyle birlikte olmaktan onur ve gurur duyacaktım. O nedenle bütün belediye başkanlımıza ve son belediye başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

“SÖZ VERİYORUM”

Aykut Dilsiz ise güzel günlerin yakın olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: 

"31  Mart yerel seçimlerinde Bakırköy Belediyesi belediye başkanı olarak seçildim. Bununla ilgili onur ve gurur duyuyorum. Sizlerin teveccühü benim için çok önemli. Bunun için Bayırköy için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum huzurunuzda. Bu seçim sürecinde diğer aday arkadaşlarımla birlikte güzel bir süreç geçirdik.

"Onlarla çok iyi bir kardeşlik sergiledik."

Demokrasi yarışı içerisinde güzel bir yarış sergilendi. Onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün güzel bir gün. Hem cuma günü, hem Kadir Gecesi iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta mazbatayı alacağız. Bayırköy için çok güzel günler sizi bekliyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

           

TÜZÜN: “SONUÇ BELLİ OLMUŞTUR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin