TÜZÜN MURATDERE’YE AÇILACAK MADEN OCAĞI İÇİN SERT KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Muratdere’ye açılacak maden ocağı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Tüzün,  Anka Ajans’a yaptığı açıklamasında adı geçen maden ocağının 3-4 yıl önce de açılmak istendiğini ancak bölge halkının tepkileri neticesi ve kendisinin TBMM’de yaptığı konuşmalar neticesinde dönemin Çevre Bakanı ve Başbakanı tarafından engellendiğini ancak aradan geçen zaman zarfında adı geçen şirketin tekrar maden ocağı açmak için girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

“180 BİN VATANDAŞIMIZIN İÇME SUYU BURADAN GELİYOR”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün bölgenin hassasiyetinine vurgu yaparak Bilecik il genelinde 220 Bin vatandaşın yaşadığını, 180 Bin vatandaşın buradan çıkan doğal karasu suyunu içme suyu olarak kullandıklarını belirtti.

“BÖLGE HALKI OLARAK AYAKLANACAĞIMIZI BİLMELERİNİ İSTİYORUM”

Kesilecek olan 32 Bin çam ağacı olduğunu da belirten Tüzün; “Bu bir ağaç katliamıdır, bu bir  orman katliamıdır,bu bir Tabiat katliamıdır. Bu katliamın durdurulmasını talep ediyoruz” diyerek  ilgili bakanlık bu yönde uygun görüş verir ise tüm bölge halkı olarak ayaklanacağımızı bilmelerini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

TÜZÜN’ÜN AÇIKLAMALARI ULUSAL BASINDA GENİŞ YER ALDI

Diğer yandan Tüzün’ün bu açıklamaları FOX TV de sabah haber kuşağında İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programın yanısıra diğer Ulusal haber kanalları ve sosyal medyada geniş yer aldığı da kaydedildi.


TÜZÜN MURATDERE’YE AÇILACAK MADEN OCAĞI İÇİN SERT KONUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin