TÜZÜN; “MUHARREM İNCE’NİN HER ALACAĞI OYUN MİLLET İTTİFAKI’NIN HANESİNE YAZILACAĞINA İNANIYORUM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Bilecik Arena programında Basın mensuplarının sorularını cevapladı. Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi ile ilgili ilk kez konuşan Tüzün; İnce ile 30 yıllık bir dostluğunun bulunduğunu, parti kurmanın zorluklarını kendisine bundan 6 ay evvel söylediğini ama yine de böyle bir yola çıktığını belirterek; “Memleket Hareketine katılıp katılmayacağı” sorusuna ise;

“Ben Cumhuriyet Halk Partisinde doğdum, Cumhuriyet Halk Partisinde siyasi yaşamıma devam edeceğim” dedi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ BİLECİK’TE EVLATLARIMLA EŞİT ŞEKİLDE BÜYÜTTÜM”

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisini adeta çocuğu gibi büyüttüğünü belirten Tüzün, Muharrem İnce’nin başlatmış olduğu Memleket Hareketi’ne ilişkin, “bu işin iki boyutu var” derken;

“SAYIN İNCE BENİM KADİM DOSTUMDUR”

“Sayın Muharrem İnce benim gerçekten 30 yıllık arkadaşımdır. Biz SHP ile CHP’nin birleşmesi sonrasında o dönemin en genç il başkanları idik. Sayın İnce benim kadim dostumdur, dostum olarak da kalacaktır. Bu yönü ile baktığımızda aramızda dostluk ve arkadaşlık boyutunda sorun yok.

” KAMPANYADA KENDİSİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMALARDA BULUNDUM”

Sayın İnce, en son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin Cumhurbaşkanı adayı olmuştur ve Cumhuriyet Halk Partisi grubunun o dönemde geçerli oylarının tamamını alıp oy birliği ile Cumhurbaşkanı adayı seçilmiştir. Kampanyada kendisiyle birlikte çalışmalarda bulundum, ‘Türkiye’de bir sinerjiyle CHP’nin adayı o mu olacak bu mu olacak denilirken ciddi bir enerjiyle süreç başladı ve oylarını da yükseltti.Tüm hesaplar ikinci tura kalır düşüncesiyle süreç devam etti ama takdir ettiğiniz gibi ve bildiğiniz gibi de ilk turda Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

“BUNU 6 AY ÖNCE KENDİSİNE SÖYLEDİM”

Seçim sonrası Sayın İnce ile görüşmelerimiz oldu. Arkadaşlığımız da dostluğumuzda hiç bir tereddüt yok ancak bundan 6 ay önce partileşme niyetine girdiğinde bunu benimle paylaştı. Ben de kendisine Türkiye’de siyasi parti kurmanın ne kadar zor olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı hükümet Sisteminde küçük partilerin oylarını artırmanın şansının olmayacağını, olamayacağını, Cumhuriyet Halk Partisinin bugün Türkiye’de iktidar olma iddiasını devam ettirdiğini söyleyen birisiyim, bunu 6 ay önce kendisine söyledim.

“CHP’Yİ DEVRALDIĞIM DÖNEMDE TOPLAM OYU 4500 İDİ”

Bu süreçte yine görüşmelerimiz oldu, tüm halkımızın bilmesi gereken bir konu var ben Cumhuriyet Halk Partisinde çok genç yaşta göreve gelmiş bir arkadaşınızım. Benim oğlum Mehmet Ata Tüzün doğduğunda ben CHP Merkez İlçe Başkanıydım. Diğer oğlum Deniz Tüzün doğduğunda CHP’nin ana kademe İl Başkanıydım. Cumhuriyet Halk Partisi benim devraldığım dönemde partimizin toplam oyu 4 bin 500 idi. Yani Cumhuriyet Halk Partisini Bilecik ilinde büyütürken evlatlarımla eşit şekilde büyüttüm. Tüm zamanımı, tüm maddi imkanlarımı, tüm şartlarımı, yaşam biçimimi CHP’yi büyütmek üzerine kurdum. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinde bu kadar görev yapmış bir insanın Bilecik halkının üzerinde beni gördüğünde Cumhuriyet Halk Partisini görmüş olarak hissediyorum kendimi. Sembol olmuş bir isimin ben, bunca görev yapmışım dolayısıyla bu kadar görev yaptığım süreden sonra ben CHP’ye her şeyimi vermişim, CHP’de bana karşılıksız kalmamış o da bana her şeyini vermiş. Ben CHP’de SHP-CHP birleşmesinden sonra seçildiğim organları söylüyorum.

“SİYASİ YAŞAMIMDA 20 SEÇİME GİRDİM, 19’UNU KAZANDIM”

Bir; ilk öncelikle iki defa Merkez İlçe Başkanı seçildim, bir defa Belediye Meclisi ön seçimde seçildim o zaman 94 yılında 25-26 tane Belediye Meclis üyesinin aday olduğu seçimde ben birinci çıktım ve Belediye Meclis Üyesi seçildim. 2 Belediye Meclis Üyeliği, 2 Merkez İlçe Başkanlığı, 2 ana kademe İl Başkanlığı, 2 defa Belediye Başkanlığı, 5 defa Milletvekilliği, devamında Parlamentoda 22. ve 23. dönemlerde yani 2002- 2011 yılları arası 4 defa TBB Başkanı Divan üyeliğine ve bir defa da TBMM Başkan Vekilliğine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna seçilmiş bir insanım.Yani girmiş olduğum yanılmıyorsam 20 seçimden 19 tanesini kazanmış birisiyim. Siyasi yaşamımda 20 seçime girmişim, kendi adıma bunun 19’unu kazanmışım. Kaybettiğim tek seçim var, sizin de bildiğiniz gibi 2011 Milletvekilliği seçimi.

“CHP’DE SİYASİ YAŞAMIMA DEVAM EDECEĞİM”

Bu kadar görev yapmış, bu partinin bütün aşamalarında görev yapmış bir insan olarak, ben CHP’de siyasi yaşamıma devam edeceğim. Bu konuda Bilecik halkımız, örgütümüz, üyelerimiz müsterih olsun, bir tereddüt söz konusu değildir, ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde doğdum, Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasi yaşamıma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“BEN CHP İLE SEMBOL OLMUŞ BİR İSMİM”

CHP Gençlik Kolları’nda göreve başladığını ve bu sürece kadar CHP’de sembol bir isim olduğunu aktaran Vekil Tüzün, “benim tekrar CHP, A partisi, B Partisi, Muharrem Bey’in Partisi’ne geçip de bir daha Milletvekili adayı olayım gibi bir derdim yok, söz konusu olamaz ben CHP’liyim, CHP’de bu görevleri yaptım, CHP ile sembol olmuş bir ismim ve CHP’de siyasi yaşamıma devam edeceğim”dedi.

“MUHARREM İNCE İLE YOL ARKADAŞLIĞIMIZ SİYASETEN BİTMİŞTİR”

Muharrem İnce ile dostluklarının ebedi olduğunu söyleyen Vekil Tüzün, siyaseten İnce ile yollarının ayrıldığını söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bunun örneklerini Türkiye’de çoğaltabiliriz, bakınız bugünkü Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz eski Refah Partisi çizgisinden geliyor, Erbakan’ın talebesiydi, gün geldi Sayın Tayyip Erdoğan ayrıldı başka bir parti kurdu ama Refah Partisi’nde Rahmetli Erbakan’ın misyonu siyaseten devam ediyor ve siyasi partisi de var, yine bu örnekleri çoğaltabiliriz.

“DOSTLUKLAR DEVAM EDEBİLİR AMA…”

Sayın Abdullah Gül, Tayyip Bey’in yol arkadaşıydı, Cumhurbaşkanlığı adayı ilan ederken bunları hatırlayınız, grup toplantısında ‘kardeşim, yol arkadaşım Abdullah Gül’ü öneriyorum’ dedi, Cumhurbaşkanlığı için. Bugün yolları ayrıldı, keza Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Davutoğlu, geçmişte birlikte siyaset yaptılar, onu Genel Başkan yaptı, Başbakan yaptı, siyaseten yolları ayrıldı dolayısıyla dostluklar devam edebilir ama siyaseten birlikte olmadığımızı ifade etmek istiyorum.”

“ANAMIZIN KARNINDAN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIK”

CHP’den yeniden Vekil seçilememesine ilişkinde gerçekçi bir cevap veren Vekil Tüzün, “takımın içerisinde ben olmayabilirim, olacak diye bir şey yok anamızın karnından Milletvekili doğmadık. İnsanlar siyasi yaşamlarında kendi kararlarını kendileri verebilirler, yanlış karar da verebilir.

Muharrem Bey’in başka bir siyasi oluşuma geçmiş olması parti kurma niyetinde olmuş olması, onun kendi kararına bağlı. Bu görüşleri mutlaka değişik arkadaşlarla yapmıştır benim dışımda ama ben tavrımı bugün değil, altı ay önce söyleyen birisiyim” dedi.

“MUHARREM İNCE BİLECİK’E GELSİN GİDER KARŞILARIM”

Muharrem İnce size gönül koydu mu? sorusuna, “onu gördüğünüzde kendisine sorun” diyen Vekil Tüzün, siyaseten, “Muharrem İnce Bilecik’e gelsin gider karşılarım. Ben İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i nasıl karşılıyorsam o da geldiğinde karşılarım. Dostluğumuz ebedi ama siyaseten yollarımız ayrıldı” ifadelerinde bulundu.

“BENİ DE YAZABİLİRSİNİZ CEVABA BEN İMZAMI ATARIM’ DEDİM”

İzmir’deki yerel bir gazetede çıkan ‘Vekil Toto’ haberini de değerlendiren Tüzün, “benim haberim bile olmadı, İzmir’deki bir mahalli gazete ‘Vekil Toto’ diye bir haber yapmış. Vekil Toto da 17 tane isim geçiyor. 17 isimden bir tanesi sabah beni aradı, sabah 9-10 sıralarında ‘Yaşar Bey İzmir’de bir yerel gazete böyle bir haber yapmış, biz de buna bir cevap vereceğiz’ dedi. Ben de tabi ki beni de yazabilirsiniz cevaba ben imzamı atarım dedim o şekilde 17 arkadaşın cevabı böyle oldu” dedi

“MUHARREM İNCE’NİN HER ALACAĞI OYUN MİLLET İTTİFAKI’NIN HANESİNE YAZILACAĞINA İNANIYORUM”

“Muharrem Bey’in Türkiye’de olsun Bilecik’te olsun etkisi ne kadar olur? Sonuçta Bilecik’te de içinde yönetim kurulunda olan bazı kişilerin bile şu anda Muharrem İnce’ye geçeceği yönünde bir takım açık açık bildirileri var. Bu CHP’ye zarar verir mi?” sorununa da cevap veren Vekil Tüzün, “özellikle sosyal medyada Muharrem Bey’e ciddi hakaretler görüyorum, ben buna son derece üzülüyorum. Kimisi ‘hain’ diyor, kimisi ‘sarayın uşağı’ diyor, ağza alınmayacak sözler kullanılıyor. Bugünkü sistemde, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde değerlendirecek olursak, koalisyonlar, ittifaklar seçimden önce kuruluyor.Yani Parlamenter Sistemde koalisyonlar, ittifaklar, hükümetler seçim sonrası kuruluyordu, şimdi seçimden önce kuruluyor. Dolayısıyla Muharrem Bey’in siyaseten bir parti kurması, aldığı oy CHP’ye zarar verir anlamına gelmeyecek. Ben basın açıklamasını izledim, ısrarlar bir iddia var ve inatla üç defa ‘bizim asla ve asla bulunmayacağımız yer Cumhur İttifakı olacaktır’ dedi.

“CHP’YE ZARAR VERİR,İÇİNİ BOŞALTIR,ÜYESİ ORAYA TRANSFER OLUR NOKTASINDA DEĞİLİM”

Dolayısıyla Millet İttifakıyla bir koalisyon veya seçim öncesi bir ittifakın olabileceğinin de sinyalini verdi. Siyasi parti kurmasıyla alacağı oyun yüzde 5-10-15-20 her türlü Millet İttifakının hanesine yazılacağına inanıyorum. Hal böyle olunca da ben Muharrem Bey’in kurmuş olduğu partinin CHP’ye son derece zarar verir, içini boşaltır, üyesi oraya transfer olur, noktasında değilim. Seçim öncesi ittifakın içerisinde yeralan her parti zaten Genel Başkanımızın da dediği gibi, ‘dostlarımızla biz bu ittifakı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz, seçimlere de öyle hazırlanacağız’ diyorsa, dostlarından bir tanesi de Muharrem Bey olur, Muharrem Bey’in kuracağı parti olur” ifadelerine yer verdi.

TÜZÜN; “MUHARREM İNCE’NİN HER ALACAĞI OYUN MİLLET İTTİFAKI’NIN HANESİNE YAZILACAĞINA İNANIYORUM”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin