TÜZÜN: “EY İKTİDAR; BU YOLU BİZ YAPACAĞIZ, SİZİ DE BU YOLDAN GÖNDERECEĞİZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yapımı yılan hikayesine dönen Bilecik-Yenişehir karayolunun akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 40 km’lik Bilecik-Yenişehir yolunu 30 dakikaya düşürecek ve bölgeyi Yenişehir havaalanı ve limana bağlayacak olan ve 2007 yılında ilk ihalesi yapılan ancak defalarca ihaleyi iptal edilen, Bilecik’in kanayan yarası haline gelen yolun durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tüzün; “İktidarın bir kez daha başarısız olduğu bir konunun içerisindeyiz. Mizah konularına gündem olan bu yolun yapımı defalarca durmuştur. Yolun ihale sayılarına yetişememekteyiz. Güzel ilimizi ülkemizde espri konusu haline getirenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Bunu yapamayacaksanız neyi yapacaksınız? Kabul etseniz de etmeseniz de başaramıyorsunuz, beceremiyorsunuz ve gidiyorsunuz. Daha Bilecik-Yenişehir yolunu bitiremeyenler Ay’a yolculuktan bahsediyorlar. Kendinizi komik duruma düşürmeyin. Bu millet ilk seçimde size en güzel cevabı verececktir. Bu yolu yapmak yapılacak ilk seçimden sonra bizlere nasip olacaktır. Bu yolu biz yapacağız, sizi de bu yoldan göndereceğiz. Bu saatten sonra yol ile ilgili açıklama yapan İktidar sahipleri yalan söylemekten vazgeçsin, çıksın ve biz bu yolu yapamıyoruz, berecemiyoruz deyip gerçekleri söylesin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları sordu;

1 – 2007 yılında yapımına başlanan ve 15 yılda bitirilmeyen yolun güncel durumu nedir? Yol inşaatı için kaç ihale yapılmıştır.

2 – 15 yılda projede bulunan 1 köprülü kavşak, 19 kavşak ve 4 köprünün kaçı tamamlanmıştır?

3 – 2007’deki ihale bedeli nedir? Bugüne kadar maliyeti nedir ve tamamlanması için ne kadar ödenek ayrılmıştır?

4 – Karayolları yetkilileri ödenek yetersizliği konusunda çelişkili açıklamalarda bulunmaktadır, gerçek bilgi nedir?

5 – Kamulaştırma bedellerinin tamamı ödenmiş midir?

6 – Projenin 15 yılda bitirilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

7 – Proje ne zaman tamamlanıp, yol hizmete açılacaktır?

8 – Yol projesi tamamlandığında maliyeti kaç TL olacaktır?

TÜZÜN: “EY İKTİDAR; BU YOLU BİZ YAPACAĞIZ, SİZİ DE BU YOLDAN GÖNDERECEĞİZ”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin