TÜZÜN, BELEDİYEYİ ALMA KONUSUNDA İDDİALI KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜZÜN:” CHP GELECEĞİYLE DE ONUR DUYACAK BİR PARTİDİR”

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Cumhuriyet Halk Partisi il binasında yapılacak olan eğilim yoklaması nedeniyle bir takım açıklamalarda bulundu. Tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarını belirten Tüzün, Pazar günü yapılacak olan seçimde kim çıkarsa kesinlikle belediye başkanı seçileceği konusunda iddialı konuştu.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ 4 ADAY ADAYI ARKADAŞIMIZ

Tüzün açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de ve Bilecik’te bugüne kadar 95 yıllık siyasi yaşamında köklü bir parti olması nedeniyle geçmişiyle nasıl onur duyduysa geleceğiyle de onur duyacak bir siyasi partidir. Bu onuru kendi içinde korurken; tüzüğüne, programına ve demokrasiyi kendi içinde sindirmiş önce parti içi demokrasi sonra ülke için demokrasi diyerek yoluna devam etmektedir.

“RAKİPLERİMİZ ADAYIMIZI BEKLEMEKTEDİR”

Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’imizde Cumhuriyet Halk Partisinden yaklaşan mahalli idareler seçimleri nedeniyle bir birinden değerli 4 aday adayı arkadaşımız ben daha iyi yönetirim, ben Bilecik’e daha fazla hizmet ederim, Ben Bilecik’in kent sorununu bir rant sorunu olmaktan çıkartıp Bilecik Belediyesini bir hizmet makamını dönüştüreceğim iddiasıyla yola çıkmış bulunan 4 tane arkadaşımız söz konusu.

“NET AÇIKLAMALARDA BULUNMAK İSTİYORUM”

Demokrasiyi parti içinde hissettirebilme adına partide bir eğilim yoklaması alma kararı aldık. Bir birinden değerl 4 aday adayı arkadaşımız da bu eğilim yoklamasına talibim önce partililerin süzgecinden geçmek istiyorum, partililerimin onayını almak istiyorum, daha sonra Bilecik halkının onayını almak istiyorum. Diyerek yola çıkmışlardır. Yaklaşık 45 gündür aday adayı arkadaşlarımız Bilecik’in sokaklarında, işyerlerinde ve evlerinde Cumhuriyet Halk Partisini konuşturmaktadırlar. Bütün Bilecik Cumhuriyet Halk Partisinin adayını merak etmektedir. Ve rakibimiz olan diğer siyasi partilerde bu güne kadar adaylıklarını açıklamamışlarsa Cumhuriyet Halk Partisinin adayı beklenmektedir.

“ÜYELERİMİZİN VERDİĞİ KARARIN ARKASINDA OLACAĞIZ

Kamuoyunda, sosyal medyada hiçbir dedikoduya mahal vermeyecek net açıklamalarda bulunmak istiyorum. Ben bu ilin milletvekili olarak, 4 aday adayı arkadaşıma aynı yakınlıktayım aynı uzaklıktayım. Ben de bir seçmenim Pazar günü gelip oyumu kullanacağım. Eğer adayı ben veya biz belirleyecek olsaydık zaten gider genel merkeze 4 aday adayımızın arasından adayımız şu olsun derdik. Bunu demedik, demekte istemedik. Çünkü bu kararı üyelerimiz ve partililerimiz versin istedik. Üyelerimizin verdiği kararın arkasında olacağız. Kim seçilirse seçilsin sonuna kadar destekçisi olacağız.

“9’LU YILLAR BİZİM YILLARIMIZDIR”

Bugün buradan şu itirafta bulunmak istiyorum; 2 Aralık Pazar günü burada kurulacak sandıktan hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın yeni bir belediye başkanı olacaktır. 9’lu yıllar bizim yıllarımızdır. Nasıl 1969’da, 1979’da, 1989’da, 1999 yılında Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisinden aday gösterilen seçilmişse sadece 2009’da iş kazasına uğradık. 111 oyla seçimi kaybettik. Şimdi de 2019 yılında Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olacaktır. Bundan en ufak bir kuşkunuz olmasın.

“SEÇİLEN ARKADAŞIN KABUL ETMESİ KAYDIYLA…”

Türkiye’ye örnek olabilecek, demokrasiyi içine sindirmiş bir sistemi, 4 aday adayı arkadaşımızın örnek bir protokolünü sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘2 Aralık Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediyesi aday adaylarının belirleneceği eğilim yoklamasından sandıktan aday olarak hangi arkadaşımız seçilirse, seçilen arkadaşın kabul etmesi kaydıyla belediye meclis üyeliği listesinde kayıtsız ve şartsız yer almayı kabul ediyorum. imza İsmail Cinoğlu, Hüseyin Korkman, Seyfi Üzgen, Semih Şahin.’

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER ÖRNEK ALMASI GEREKİR”

Bu inancı bu demokratik sonucu içinde hissetmiş 4 aday adayı arkadaşım diyorlar ki sandıktan hangi aday adayı arkadaşımız çıkarsa çıksın bizler onun altında görev almayı ve onunla birlikte Cumhuriyet Halk Partisinden seçilinceye kadar ve seçildikten sonra onunla birlikte görev yapmanın onurunu yaşacağız diyerek bu protokolü imzaladılar. Böylesine örnek bir davranış bütün siyasi partiler örnek alması gerekir.

“ÇIKTIKLARI BU YOL BİZİM NAMUS MÜCADELEMİZDİR”

Pazar günü burada yaşanacak yarışta milletvekiliniz olarak, il yönetimi olarak hiçbir aday adayına yaklaşıp adayımız budur, şeklinde bir açıklama duyulursa bu doğru bir açıklama değildir. Bu 4 aday adayının haricinde başka biri de gelebilir dedikodularına asla inanmayınız. 4 aday adayı arkadaşlarımızın çıktıkları bu yol bizim namus mücadelemizdir.”

TBMMM Önceki dönem Başkan vekili Yaşar Tüzün’ün basın açıklamasına CHP İl başkanı M.Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye Başkan Aday adaylarının yanısıra; yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldılar.

 

TÜZÜN, BELEDİYEYİ ALMA KONUSUNDA İDDİALI KONUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin