Türk Sanat Müziği Konseri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) organizasyonunda ”Türk Sanat Müziği” konseri düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Türk Müziği Topluluğunca BŞEÜ öğretim görevlisi Dr. Tuncay Dağlı’nın şefliğinde gerçekleşen konser, ”İstiklal ve Çanakkale Marşı”nı ezbere okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerin İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale Marşı’nı okumasıyla başladı.

 

Konsere, Valimiz Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile sanatseverler katıldı.

Türk Müzik Topluluğu ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMÖR) işbirliğinde BŞEÜ, Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlilerinin de yer aldığı konserde, yabancı öğrencilerin Türkçe olarak eserleri seslendirmesi izleyicilerden alkış aldı.

 

Konserde; BŞEÜ’nde farklı bölümlerde okuyan; Tanzanya, Sudan, Kango, Ruanda, Kongo, Çad, Kerkük, Yemen, Etiyopya, Kamerun, Tunus, Benin, Uganda ve Kenya gibi ülkelerden gelen öğrenciler ve öğretim görevlileriyle birlikte Anadolu’nun farklı yörelerinden eserleri seslendirdi.

 

Konser; Vali Bilal Şentürk ve BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın öğrencilere ve koroda görev alan öğretim görevlileri ile yabancı öğrencilere belgelerini vermesiyle sona erdi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Türk Sanat Müziği Konseri
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin