TEK EKSİĞİMİZ FARKINDALIK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Tahir Büyükakın, Dünya Engelliler Günü kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle renklenen programda konuşan Vali Büyükakın, “devlet kurumlarının özel çocuklar için pek çok hizmeti bulunuyor. Bu hizmetler yaşam kalitelerini yükseltmede yardımcı. Asıl eksikliğimiz farkındalığımızda” dedi.

 

 

Kendisinin de 18 yaşında özel bir çocuğa sahip olduğunu ve bunun için bir kez bile şikayet etmediğini ifade eden Vali Büyükakın, “Çocuklarımızın içindeki doğallık bizlere zaman zaman olmamız gereken hali hatırlatıyor. Anne babaları yada yakınları hiç farketmez toplumdaki her kesim bu özel çocuklar hakkında farkındalık yaratacak bir şeyler yaparlarsa inanıyorum ki durum çok daha güzel bir hal alabilir. Çünkü bu çocuklarımızın mevcut durumlarının bir çoğu doğum öncesi yada sonrasında önlenebilecek nedenlerden oluşabiliyor. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu özel çocuklar, kimseler için elimizden geleni yüreğimizi ortaya koyarak yapmalıyız.” diyerek herkesin üzerine düşen ciddi görevler olduğunu hatırlattı.Toplumun çeşitli kesimlerinin mesela emekli öğretmen yada hemşire gibi kimselerin emeklilik dönemlerini bu çocuklar için sosyal sorumluluk projeleri yaparak geçirmelerinin farkındalığı arttıracağı inancında olduğunu ifade eden Büyükakın saatlik bakım evleri benzeri bir sosyal sorumluluk projesiyle ailelerin gündelik işlerine yardımcı olunabileceği önerisini sundu.

 

 

Etkinlikte konuşan Bilecik Özel Eğitim Okulları Müdürü İbrahim Aydoğar da farkındalığın önemine dikkat çekerek hepimizin engelli adayı olduğunu unutmadan, duyarlılıkla, hassas bir şekilde yaklaşım sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Tören, yapılan konuşmaların ardından özel eğitim öğrencilerinin gösterileri ile son buldu.

TEK EKSİĞİMİZ FARKINDALIK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin