TARIMDA VE HAYVANCILIKTA BÜYÜK GELİŞİM YAŞIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli,27 köyü ve bu köylerde yaşayan 5 bin 551 kişi ile Bilecik ilinin en fazla köy nüfusuna ve çiftçilikte en çok faaliyetin gösterildiği verimli topraklara sahip kent olma özelliğinin yanı sıra gerek hayvancılık, gerekse de tarımsal alandaki yükselişini sürdürüyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Osmaneli köylerindeki tarımsal ve hayvansal faaliyetlere ilişkin verdiği sayısal değerlerde, “Hayvancılıkta Osmaneli’de önceki yıllara göre büyük yükseliş var.2015 de 3.500 adet büyükbaş hayvan varken, 2019 yılında 6.000 adete çıktı.Küçükbaş hayvan sayısı,2015 yılında 14.792 iken,2019 yılında 17.500 adete çıktı. Kanatlı hayvan sayısı 2015 yılında 1.025.440 adet,2019 yılında ise büyük bir artış göstererek 3.150.000 âdete yükselmiştir. Özellikle kanatlı hayvancılıkta Osmaneli Bilecik ilinin yüzde 70’lik kısmını oluşturmaktadır. Osmaneli de kanatlı hayvan işletmesi 45 adettir. Görüldüğü gibi Osmaneli son yıllarda hayvancılıkta büyük ilerleme kaydetmiştir. Bu yükselişin artarak devam edeceği beklenmektedir.”dedi.

Başkan Şahin ilçeye bağlı köylerde çiftçiliğe yönelik yapılan faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerinde ise şunları söyledi:

“Kırsal kalkınma destekleri, hibeler, genç çiftçi uygulaması, köy kadınlarını destekleyici ilçemizin hemen hemen her köyünde geniş meraların bulunması, hayvan yemi için arazinin elverişli olması gibi faktörler ilçemizde hayvancılık alanında büyük bir gelişmeyi sağlamıştır.

Osmaneli’nde Belediyemizin Toptancı Hali sonrası özellikle ürün çeşitliliğinde büyük artış olmuştur.Taze fasulye,biber,tahıl,kavun,ceviz gibi benzeri ürünlerin ilçemizde fazlaca ekilmeye başladığı ve ürün çeşitliliğinin artmakta olduğu görülmektedir.Karpuz,domates,zeytin,şeftali,ayva,ıspanak,Trabzon Hurması,kiraz,erik gibi ürünler ise yine ilk sıralardaki yerlerini korumuştur.İlçemizde ürün çeşidinin çokluğu alıcıların toptancı halimiz vasıtasıyla pazara girmesi ürün fiyatlarına olumlu etki yapmıştır.

Osmaneli Belediyesi kurduğu Yöresel Ürün Üretim Tesisleri ile tarımsal ürünleri işlemekte ve özelliklede Tarım Kredi Kooperatifi ile pazara sunmaktadır. Özellikle salça, ayva lokumu, meyve suyu, konserve, tarhana ve makarna çeşitleri, sebze-meyve kurutma, reçel, ayva perverdesi, turşu gibi ürünlerde belediyemiz marka haline gelmiştir. Osmaneli Kadın Girişimciler kooperatifimizde bu yıl faaliyete başlayarak pazara renk katmıştır.

Tarımda ürün çeşitliliğini ve yeni ürünleri arttırmak hedefimize uygun olarak Osmaneli merkez ve köylerine değer katacak tarımsal yatırımları yaparak çiftçimizin önünü acıyoruz. Mezbaha, Toptancı Hali, Yöresel Ürün Üretim Tesislerimiz ile çiftçilerimize büyük destekler sağlamaya devam ediyoruz. Yöresel ürün üretim tesislerimizi ve mezbaha tesisimizi büyütüyoruz.Yakında açacağımız soğuk hava deposuyla tarıma desteklerimizi sürdüreceğiz.”dedi.

TARIMDA VE HAYVANCILIKTA BÜYÜK GELİŞİM YAŞIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin