TANINMIŞ BU İSİMLERİN YOLU BİLECİK’TEN GEÇTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin tanınmış isimleri Ülker firmasının kurucu sahibi merhum Sabri Ülker ile sanatçı merhum Berkant’ın yıllar önce Bilecik’te tahsil gördükleri kaydedildi. Sabri Ülker’in yıllar önce Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesinde ortaokulunu yatılı olarak, sanatçı Berkant’ın ise İlkokulunu Bilecik’te okuduğu belirtildi.
SABRİ ÜLKER ORTAOKULU PARASIZ YATILI OLARAK BİLECİK’TE OKUDU
Gazeteci yazar Yılmaz Özdil’in son olarak yazdığı “ADAM” adlı kitabında yer verdiği bilgilere göre Sabri Ülker hakkında kısaca; “1920 Kırım doğumluydu.1929 Yılında ailece Türkiye’ye göçettiler. Ortaokulu yatılı olarak Bilecik’te, Liseyi Kütahya’da, Üniversiteyi Sultanahmet İktisadi Ticari İlimler Mekteb-i Ali’sinde okudu.1944’te bisküvi üretimine başladı, üç işçiyle yola çıktı,41 bin kişinin çalıştığı Ülker’i yarattı.2000 Yılında işleri oğluna devretti, 2012 yılında vefat etti” ifadelerine yer verildiği kaydedildi.
BERKANT İLKOKULU BİLECİK’TE OKUDU
Diğer yandan aynı kitapta unutulmaz sanatçı Berkant’ın da Ankara’nın Hasanoğlan köyünde dünyaya geldiği, babası Hasan Akgürgen’in Köy Enstitülerindeki görevi nedeniyle ilkokula Hasanoğlan köyünde başladığı, babasının tayini gereği Bilecik’e ve Denizli’ye gittiği de belirtildi.
MÜZİK DERSLERİNİ AŞIK VEYSEL İLE RUHİ SU VERDİ
“SAMANYOLU” adlı tek bir şarkıyla ünlenen merhum sanatçı Berkant’ın ilkokul yıllarında Mızıka ve Akerdeon çaldığı, 18 yaşında orkestra kurarak Saksafon çaldığı henüz 14 yaşındayken Frank Sinatra, Dean Martin ve Nat King Cole gibi şarkılardan oluşan repertuara sahip olmasını tek bir şeye bağlı olduğu anlatılan kitapta Hasanoğlan köy Enstitüsünde müzik derslerinin Aşık Veysel ile Ruhi Su tarafından verildiğine vurgu yapıldığı kaydedildi.

TANINMIŞ BU İSİMLERİN YOLU BİLECİK’TEN GEÇTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin