Son zamlardan kimse memnun değil!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te kıyma fiyatının;160 liradan 200 liraya çıkması ile birlikte hayvan yetiştiriciliği yapanda, kasapta, alıcı vatandaşta isyan etti.

Bilecik’te kıyma fiyatı yüzde 25 oranında zamlandı. Bilecik’te hayvan üreticisi, kasap ve et ürünü alan vatandaşa mikrofon uzattık.

“ALLAH SONUNU HAYIR ETSİN”

Bilecik’te büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Kenan Aksu isimli vatandaş maliyelerden dolayı zor günler geçirdiklerini aktardı ve şöyle konuştu:

“Ben kendim zaten büyük hayvan yetiştiricisiyim. Aynı zaman da çiftçilikle de uğraşıyoruz. Ürettiğimiz malzemelerin çoğunu hayvanlara yediriyoruz.

Maliyetler çok fazla arttı. Geçen sene mazot 8 liraydı bu sene  oldu 25 lira. Gübreyi alıyorduk 150 liraya bu sene oldu 850 lira. Bunlar tabi üretim maliyetlerine etki edince, hayvanın maliyeti de otomatik olarak artıyor. Geçen yıl 120-130 liraya aldığımız yem bu sene oldu 350 lira. Doğal olarak bu işin içinden çıkanlar yapabiliyor yapamayanlar zaten bırakıp gidiyor. Üretim düştükçe fiyatlarda artıyor, arz azalınca talep çok, maliyetler artıyor bu işin içinden nasıl çıkılır bilemiyoruz. Allah sonunu hayır etsin.”

“SORAN 10 KİŞİDEN 5’İ ALMIYOR”

Erdoğan Genç isimli kasap ise kıyma fiyatını soran her 10 vatandaştan 5’inin ürünü almadan gittiğini söyledi:

Kasap Genç şöyle konuştu:

“Bir hafta önce kıymaya yüzde 25’e yakın zam geldi. 160 liraydı 200 lira oldu şu an kilogram fiyatı.

Türkiye’de üretici kalmadı. Besiciler zarar ediyor. Bu işlerden. Yem fiyatları devamlı yükseliyor. Her şey nakliyeyle, mazot fiyatları yükseldi. Çok zorlaştı artık hayvancılık yapılacak gibi değil. Yem fiyatları yükseldiği sürece bunun önüne geçemezler. Birde son zamanlarda Türkiye’de dişi hayvan kesimi çok fazla oldu. Süt üreticileri de bıraktı. 30-40 baş hayvanı olan çoğu besihane kestirdi hayvanını. Ondan dolayı bir sıkıntı var hayvancılık sektöründe. Soran 10 kişiden 5’i almıyor. Sadece soruyor ve gidiyor.”

“YANİ SADECE VİTRİNE BAKIP GEÇİYORUZ”

“Dana kıyması olmuş 200 lira, yani sadece vitrine bakıp geçiyoruz” şeklinde zamma ilişkin sitemini dile getiren Necdet Çubukçu isimli vatandaş ise şu şekilde konuştu:

“Şimdi bakıyorsunuz Et ve Balık Kurumları kapanmış, et fiyatları iyice yükselmiş. Garibanlar alamıyor. İnsanlar biraz eti evine sokmak için bazı şeylerini kısıyorlar. Hükümetin yanlış politikası, tarımın yanlış politikası insanları böyle zor duruma düşürdü. Dana kıyması olmuş 200 lira, yani sadece vitrine bakıp geçiyoruz.”

 

 

 

Son zamlardan kimse memnun değil!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin