SEZAİ BALTA : “RANTI DEĞİL KENTİ YÖNETMEYE TALİBİM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEZAİ BALTA;” ADAY OLAN ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM”

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Demokrat Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı olan Sezai Balta Erhan Toka’ya açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair genel değerlendirmelerde bulunan Demokrat Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta; “Geçmişten bugüne kadar ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış tüm büyüklerimize minnet duygularımı iletiyorum. Ahirete intikal etmiş olanlara rahmet hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde aday olan arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını ve başarılarının devamını dilerim” dedi. Balta konuşmasının devamında;

“73 YILLIK BİR MİSYONUN TEMSİLCİLERİYİZ”

“Biz Demokrat Parti olarak 73 yıllık bir misyonun temsilcileriyiz. Koalisyonlarla yönetilen bir ülke AKP iktidarıyla tek partili hükumetler olarak yönetilirken son seçimlerde ittifaklar yapılmaya başlandı. Bu da demektir ki ülke tekrar koalisyonlara doğru gidiyor. Bizler ittifakları demokratik bir seçenek olarak görüyoruz ancak biz bu seçimlerde ittifakla değil tek başına bağımsız olarak giriyoruz. Millet ittifakına ilimizde girmeyi arzuladık ancak olmadı. Bu konuyu CHP Milletvekili ve parti teşkilatı gündemlerine bile almadılar. Ayrıştırıcı değil birleştiriciyiz” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta siyaseti temiz yapmaya and içtiklerini belirterek hiç bir yakınının Belediye’de çalışmayacağının altını çizdi.

Balta son olarak şunları aktardı;

“İnsanlar bana Sezai bey sen temiz bir insansın siyasete girme diyorlar. Yani bu demek oluyor ki siyaset temiz birisini kirletebiliyor ancak biz siyaseti temiz yapmaya and içtik. Belediye Başkanı seçildiğim takdirde ailemden hiç bir kimse Belediye ile ticari bir diyalog içerisinde olmayacak ve hiç bir yakınım Belediyede çalışmayacak.

“5 YIL BOYUNCA MAAŞIMA ZAM TALEP ETMEYECEĞİM”

Belediye ile ilgili toplumu rahatsız eden konular olduğunu düşünüyorum. Belediyenin çok büyük bir israf içinde olduğu aşikar. Kaynağı belli olmayan sponsorlar görünmeyen kayıt dışı gelirler mevcut. Biz buna dur diyeceğiz. Başkan olduğum takdirde 5 yıl boyunca maaşıma zam talep etmeyeceğim. Siyasetçiler şunu düşünmelidir; “Kentimi yöneteceğiz, Rantı mı?”

“MASTER TRAFİK PLANLARIMIZ VAR”

Trafik sorunu ilimizin en önemli sorunu bununla ilgili olarak master trafik planlarımız var. Yeni otopark alanları olarak yer altını düşünüyoruz.

Sivil Toplum Kuruluşlarına çok önem veriyoruz. Demokrasi yerelden başlar anlayışını benimseyen bir parti olarak, STK’ların görüşlerini alarak onları tek bir merkezde toplayacağız.

İmar anlamında yeni imar alanları açmayı ve şehri yeni bir alana kaydırmayı planlıyoruz” dedi

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR”

Açıklamalarının sonunda Belediye Başkan Adayı Sezai Balta 25 Mart günü İlimize gelecek olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın programına bütün Bilecik halkını davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

SEZAİ BALTA : “RANTI DEĞİL KENTİ YÖNETMEYE TALİBİM”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin