Serada 2 pazarda 10 lira

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Söğüt İlçesi’ne bağlı Çaltı Köyü’nde marul yetiştiren üretici, girdi fiyatlarının yüksekliğinden dert yandı.

Marul hasat sezonunun gelmesi ile birlikte Çaltı Köyü’nde 6 dönüm sera içerisinde marul yetiştiren Erdem Özmen isimli üretici, “Geçen mesela bir gübre aldım, 2 çeşit, 6 adet gübreye 2 milyar 300 lira para verdim. Tabi bakıyorsunuz, her şey pahalanıyor, maliyetler yukarıda ama bizim marullarımızın, ürünlerimizin fiyatları hala taban fiyatta. Biz bu durumda biraz sıkıntılıyız.” dedi.

Serasının içinde marul hasadı yapan üretici Erdem Özmen şöyle konuştu:

“Altı dönüm seram var, kışın, marul, yazın, salatalık, domates yetiştiriyoruz. Sezon şu an başladı, biraz fiyatlarımız düşük. Tabi marulun erişimine göre veya yetiştirilme tarzına göre fiyatlarımız var. Şu anda zaten; iki, iki buçuk, üç, üç buçuk o civarda gidiyor. Tabi bizi de bu fiyatlar kurtarmıyor,maliyetlerimiz çok pahalı. Hani fidelerimizin fiyatları, ilaçlarımızın, gübrelerimizin fiyatları, taban gübrelerimizin fiyatları aşırı pahalı. Tabi bizde şimdi emek içerisindeyiz. Hani biraz daha fiyat bakımından artış olsa da, biraz daha para kazansak derdindeyiz.

Geçen mesela bir gübre aldım, 2 çeşit, 6 adet gübreye 2 milyar 300 lira para verdim. Tabi bakıyorsunuz, her şey pahalanıyor, maliyetler yukarıda ama bizim marullarımızın, ürünlerimizin fiyatları hala taban fiyatta. Biz bu durumda biraz sıkıntılıyız. Fiyatta istediğimiz olmuyor.”

Serada 2 pazarda 10 lira
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin