Selami Abi’nin “Mini Müze”si ile Geçmişe Yolculuk Yapmaya Ne Dersiniz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecikli esnaf Selami Çınar, koronavirüs sürecinde iş yerinin kapalı kaldığı dönemde topladığı eski eşyaları, Pelitözü Gölpark’ta bulunan Çınar Bahçe kıl çadırında sergilemeye başladı.

Salgın sürecinde hizmet veremeyen Selami Çınar, eski eşyalara merakından dolayı bu alanda yoğun çaba harcadı. Önceden biriktirdiklerine yenilerini eklemek için çevre köyleri gezen Çınar, temin ettiği parçaları Pelitözü Göleti kıyısında işlettiği kıl çadır lokantasında açtığı “mini müze”de sergiliyor.

Yıllardır Bilecik’te birçok meslek dalında faaliyet yürüttüğünü ve son olarak Pelitözü Gölpark’ta göl kıyısında bulunan Çınar Bahçe’yi açtığını dile getiren Bilecik’in tanınmış esnaflarından Selami Çınar, Koronavirüs nedeniyle iş yerinin 2 ay kapalı kaldığını, kendisinin eski eşyalara olan merakından dolayı gezmeye ve arayış içine girdiğini söyledi.

Boş zamanlarında köy köy gezerek ufak tefek parçalar satın aldığını anlatan Çınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ÇOK FARKLI BİR KÜLTÜR”

Zamanla antika işi bir hobi ile profesyonelliğe dönüştü. Farklı şehirlerden bu işin meraklısı olan insanlar internet üzerinden birbirini buluyor, ürün bilgilerini paylaşıp alışveriş yapabiliyor. Eski eşya işi çok farklı bir kültür. Bu işin içine girdikçe çok büyük değerler olduğunu ve ülkemizin tanıtımı açısından önemini kavradım. Çınar Bahçe işletmemde sergilediğim eşyaların yüzde 90’ını salgın sürecinde topladım.

“NEREDE BİR ESER VAR, ÜŞENMEM GİDERİM”

“Sergilediğim eşyalar, işletmeme gelen müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Girişte at arabası ve oraklarımız var. 50 ve üstü yaşlardaki insanlar bunları biliyor, gençler bilmiyor. Okul turuyla gelen bir çocuğun at arabası ile fotoğraf çektirmesi beni çok mutlu ediyor. Eski eşya işine bulaştıysan malzeme çeşidine bakmazsın. Şu anda çadırımda kök boyamalı kilim, plak, bavul, gaz ocağı, şamdan, biley makinesi, gramofon, kayıt cihazı, kahve değirmeni, bakırdan ibrik, ceviz oymalı küçük altın setleri gibi eserler var. Nerede bir eser var, üşenmem giderim.”

“TAVSİYE EDERİZ..”

Haber228 olarak, Günün yoğun temposundan bunalıp, haftanın stresini atmak ve tarihe ufak bir yolculuk yapmak da istiyorsanız; Her biri birbirinden değerli ve mazisi derin bir çok eserin sergilendiği Pelitözü Gölpark’ta bulunan Çınar Bahçe Kıl Çadırındaki “mini müze”yi görmenizi, gölet manzarası eşliğinde çayınızı yudumlarken geçmişe yolculuk yapmanızı tavsiye ederiz..

Selami Abi’nin “Mini Müze”si ile Geçmişe Yolculuk Yapmaya Ne Dersiniz?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin